fredag 14 september 2018

Måla trappan utan att slipa

Jag vägra slipa hela trappan så vad göra? Jag har målat våran lackade furu trappa vit och betsat trappstegen med ekbets. Har inte heller för avsikt att slipa så mycket, utan kör med målartvätt.


Måste man slipa en lackad trapp innan målning ? Ska jag måla min furutrappa? Slipning , spackling och målning av lackad trappa?

Med slipning och ny färg kan man springa i den många år till. Vill man skrapa bort allt lim för att måla trappan kan det behövas limlösande. Det betyder inte att den är svagare än en tyst, utan bara att trappans plansteg . Det tar dig endast ett par dagar att fräscha upp trappan så att den blir snygg igen. Till arbetet behövs några få maskiner, och saknar du någon kan du säkert hyra . I helgen tänkte vi ev slipa vår trappa och måla den vit. Måla en lackad furutrappa vit, hur gör man?


Någon som målat om en lackad furutrappa?

För bästa resultat bör ytan spacklas två gånger. För att få ett jämnt och fint underlag för slutstrykningen, applicera ytterligare . I en stor familj blir det många steg som tas i trappan varje dag. Slipa en gång till, även på kvistlacken så att den ruggas upp och tar emot färgen bra.


Vi visar hur du förbereder och målar en trappa på ett sätt som gör att. Utan lack finns det stor risk att kvistarna blöder igenom efter en tid. Måla trappa med ett perfekt resultat genom att se hur vår målare gör det steg för steg. Känner inte direkt för att slipa. Om trappan är måla använd gärna färgborttagningsmedel först och slipa sen.


Grundmåla och låt torka ordentligt. Spackla, slipa och måla är sen moment som ger resultatet, den så gott som nya . Följ våra råd för hur du ger golv, väggar och trappan nytt liv. Givetvis kostnadsfritt helt utan förbehåll. Vad resultatet blir efter en målning är beroende på vilket skick trappan var innan. Att renovera trappan genom att måla , lacka eller olja om den är det billigare alternativet sett till.


Då kan du skrapa rent utan att repa träet! Börja alltid med att slipa med grovkornigt slippapper för att sedan övergå till mer finkornigt.

När trappan börjar knarra och ser sliten eller otidsenlig ut är det hög tid att. Det gick åt ungefär en dag att slipa alla trappstegen och så gick det. Det visade sig dock senare att jag bara behövde runt 1L för att måla trappstegen gånger. Ett trappsteg med runt år på nacken utan någon behandling.


Du kan till exempel slipa och måla om trappan eller lägga. Plansteg finns både med och utan en så kallad trappnos, det vill säga en del av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg