torsdag 11 juli 2019

Tvätta bilen i tvätthall

Biltvätt - tvätta bilen på din närmaste station. Vi har över 2biltvättar runt om i landet. Hos oss får du inte bara en renare bil, du skonar miljön.


Vattnet som används till underspolning är i regel återvunnet från tidigare tvättar. Ni med nyare bilar använder ni verkligen den där skrubben . Att tvätta bilen hos oss tar bara några minuter.

Har du en svart eller mörk bil har du säkert sett . Din bil mår bra av att vara ren men den mår dåligt av att tvättas på fel sätt. Så här gör du för att tvätta skonsamt, effektivt och miljövänligt. Många tror att det är olagligt att tvätta bilen hemma, det är fel. Har man möjlighet så är det alltid bäst att tvätta i en modern tvätthall. Vårda bilen och spar på miljön genom att tvätta din bil hos oss.


Tvätta alltid bilen på ett ställe som tar. Hos oss kan du tvätta bilen på mer än 2stationer över hela landet.

Som ansluten till Statoil EXTRA får. Det bästa för miljön är att tvätta bilen i en automattvätt eller för hand på en tvättplats vid en fordonstvätt. Då renas tvättvattnet genom olje- och slamavskiljare. Karlstads kommun uppmanar bilägare att tvätta sina bilar i tvätthallar i stället för hemma. Fortfarande är det nämligen vanligt att man tvättar.


Kom till oss på Åkesson i Götene och låt vår Automattvätt göra jobbet. Vi kan erbjuda allt ifrån enklare tvätt till helt polerprogram. Om du istället tvättar bilen på biltvätt eller tvätthall (gärna miljömärkt), så renas vattnet i biltvättens reningsverk och leds vidare till närmsta . Två av tre svenskar tvättar bilen hemma – något som inte är bra för. Fordonstvättar finns av en anledning, nämligen för att man ska tvätta bilen där och inte på garageuppfarten. Om du inte har tillgång till en tvätthall ellet automattvätt är det minst dåliga alternativet att tvätta bilen på gräsmattan eller en grusplan.


Om du tvättar bilen hemma på garageinfarten eller på gräsmattan sprids rester av olja, tungmetaller och andra miljöfarliga kemikalier till . Trots att det kan vara skadligt för hälsan att tvätta bilen. Om du tvättar bilen på gatan, p-platsen eller garageuppfarten rinner förorenat vatten ner i brunnar eller diken för att slutligen hamna i Mälaren eller andra . Hallarna är extra breda, vilket gör att du har gott om plats, och de är . Välj själv om du föredrar automattvätt eller tvätt för hand i en modern tvätthall. Om du i undantagsfall behöver tvätta av bilen hemma, gör det på gräsmattan så .

Saknas tillgång eller om det är långt till en tvätthall är det minst dåliga att tvätta bilen på gräs. Då stannar en del av föroreningarna i det översta jordlagret medan. Tänk på miljön och tvätta bilen i en . Ur miljöhänseende är det bäst att tvätta sin bil i en tvätthall eller en automatisk biltvätt eftersom tvättvattnet då tas om hand på ett miljömässigt bra sätt.


Om du ska tvätta bilen är det bästa alternativet att välja en tvätthall. Det finns två typer av tvätthallar, automattvätt eller gör-det-själv-hall, där tvättvattnet renas vid .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg