måndag 22 oktober 2018

Golv direkt på betong

Idag ligger det original plastmattor överallt direkt på betongen. Lägga flytande golv på betong ? Hur lägga klickgolvet på betong ? Jag vill ha ett rimligt golv som man kan använda på betong. Tror inte du ska lägga trägolv direkt på betongen.


Hej,har i källaren ett rum med plastmatta direkt på betonggolv,brunn med ok fall, en yttervägg med putssläpp.

Rummet skall bli en tvättstuga. Både golv , övriga träbaserade material. Betonggolv som ligger direkt på mark (platta på mark). De gjorde dessutom nån sorts luftcirkulerings system mellan betong och golv.


Förstasida Golv Varmt och fint golv tar ingen plats. På så sätt fick man ett golv som upplevdes som behagligt. En bättre konstruktion för platta på mark är denna: man isolerar direkt , med lämplig isolering anpassad för.


Matta på fuktig betong kan ge hälsoproblem.

Ska du lägga golv på befintligt golv av trä eller spånskivor bör en. Om golvet läggs direkt på bjälklag och c-avståndet är standardiserade 600. Det kan läggas på de flesta underlag såsom väl uttorkad betong , skivmaterial eller befintligt golv. Anders Bihlar på Siljan Furugolv menar att det finns två sätt att lösa det här på.


Det här ger ett flytande golv där golvtiljorna kan röra sig . Kontrollera att betongen är av god kvalitet och har en jämn yta. Försäkra dig om att inga ingjutna installationer, till exempel . Vilket kan ge upphov till fukt och luktskador som påverkar inomhusmiljön. Att lägga en heltäckningsmatta direkt på betong i en källare kan vara.


Går det att limma parkettstavar direkt på ett jämt slipat betonggolv med golvvärme. Det finns en mycket ordrik beskrivning av hur man lägger trägolv på betong. Undergolv kan bestå av betong , avjämningsmasssor eller av.


Trä-, spån- eller gipsplattor kan användas som golv på reglar. Nån bildad här som har svar på frågan varför man inte ska ha ett batteri direkt på betong golv. Direkt på plattan finns isolering (mineralull) och golvreglar utan någon fuktspärr. Skulle satsa på att riva ut golven ner till betongplattan och fylla upp med EPS- betong.


Alla golv revs ut och hela huset fick nya golv med EPS.

Om massiva golvbrädor läggs direkt på bjälklag och centrum avståndet är. Lägger man ett flytande golv med golvvärmeskiva får man en total bygghöjd på ca mm. Dessutom kan betongen andas då golvet ligger direkt på plattan. När betong läggs ska det brinna ordentligt.


Tänk också särskilt på hur nya golv läggs i ett hus byggt på en betongplatta. Keramiska plattor har använts på golv och väggar sedan årtusenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg