torsdag 11 oktober 2018

Vart är det miljövänligt att tvätta ditt fordon

I värsta fall så förorenas känsliga mark och vattenmiljöer i vår. Smutsen du tvättar bort från bilen innehåller giftiga tungmetaller och oljerester. På vilken plats är det bäst att tvätta sitt fordon ur miljösynpunkt?


Det bästa stället att tvätta bilen på är en plats där vattnet rinner ut i ett avlopp med. Har du frågor angående vår tjänst ? Enligt en undersökning som gjorts på beställning av drivmedelsbolaget Statoil tvättar nästan var fjärde person i norra Mellan-Sverige bilen på .

Men svarsalternativen var : Betong, Gräs eller Asfalt. Om du ändå väljer att tvätta bilen hemma finns det en del saker att tänka på för att . För att tvätta bilen miljövänligt ska du tvätta den på en miljöanpassad biltvätt med. Om du tvättar bilen hemma ska du välja ett miljömärkt bilschampo, undvika . Tvätta bilen miljövänligt , använd miljömärkta bilvårdsprodukter. Genom att tvätta bilen miljövänligt skapar du en hållbar framtid.


Förvandlingen av det smutsiga biltvättandet var en absolut nödvändighet och att dessutom . Tvätta på anvisade platser och använd miljövänligt bilschampo. Vårt svenska väder med regn, stark sol, hagel och snö bidrar såklart till att .

Lär dig tvätta bilen på rätt sätt så slipper du bli en miljöbov. Anders berördes starkt av dödsskjutningen: ”Killen var totalt maktlös”. Det står inte uttryckligen i lagen att det är förbjudet att tvätta bilen på gatan, men. Beroende på var du står hamnar tvättvattnet antingen orenat ut i närmaste . Om du ska tvätta bilen är det bästa alternativet att välja en tvätthall. Tänk på att tiden som ett miljövänligt avfettningsmedel ska verka på bilen ofta är.


I vår riktlinje för fordonstvätt i Norrköping kan du läsa mer om vad som gäller både för. FYRA AV FEM BILÄGARE vet att det är mer miljövänligt att tvätta bilen på en. I en motsvarande undersökning förra året var andelen procent.


Många försöker komma undan billigt och, som de kanske tror, miljövänligt genom att tvätta bilen med diskmedel. Men det kan i själva verket torka ut lacken, . Detta bör du tänka på när du tvättar bilen för att inte förgifta våra vattendrag. I dagvattensystemet leds vattnet direkt ut i vår dricksvattentäkt och det är därför oerhört viktigt att tänka på hur vi gör när vi tvättar våra . När du ska tvätta bilen är det bra om du åker till en automattvätt eller en ”Gör-det- själv-hall”. Sammanfattning för miljövänlig biltvätt. Så tvättar du bilen miljövänligt.


När du tvättar bilen på gatan är risken stor att det smut-. Så här gör du för att tvätta skonsamt, effektivt och miljövänligt. Men jag tänkte inte mer på det, kanske var det en engångsföreteelse.

Enligt en ny undersökning från Novus fultvättar var femte svensk sin bil på gatan. Svanens råd för att tvätta bilen miljövänligt. Svanen vill visa på miljönyttan med att tvätta bilen i en anläggning.


Det är organisationen Mitt Vatten som står bakom Stora Biltvättarhelgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg