onsdag 19 december 2018

Spackla takgips

Gipsskivor ger snygga, släta väggar och tak, men om skarvarna inte har spacklats ordentligt syns de tydligt och då ser det inte lika elegant ut. VIDEO: Mellan rummet mellan skivorna på en gipsvägg ska spacklas innan man kan tapetsera eller måla. Och det är inte den enklaste . Ok, tolkar det som att det inte går att bara spackla igen den fasade kanten . Spackla kortsida gips i tak.

Ska man spackla skarven först och sen limma fast pappret, ska man vänta till spacklet torkat innan man lägger dit remsan eller ska det vara vått . Bara köra väv i spackelfalsen och sen spackla på skiten? Gipsa tak med standardskivor och spackla för att få en slät yta. Takgips med fasad kant kan användas för att få ett rutmönster. Då slipper man dessutom spackla. Här hittar du bra tips om spackel och gör det själv beskrivning om hur du spacklar på rätt sätt.


I denna gör-det-själv film om att måla tak och väggar får du några goda råd om hur du spacklar nya gipsskivor.

Använd rätt verktyg för spackling. Om kortsidorna inte är fasade, ska de helst inte skarvas mot varandra. Du kan också använda Gyproc Kortplank, en mindre gipsskiva med fasade kanter. Den är lätt att montera och du slipper spackla skarvarna, bara skruvhålen. Nästa grej är kortla takgips.


Detta medför att man kan spackla och använda remsa även här vilket. Skivorna kallas ju takgips i varuhusen. Börja inte spackla förrän väggar och tak är helt färdiga. Att till exempel spackla den ena sidan av en vägg innan skivorna på den andra . Jag begick misstaget och köpte ett anhåll man klämmer på och filar för hand. Idag kom det sista lagret takgips upp och så satte jag igen den.


Jag tänkte gå över alla springor och hål med fog och sen spackla , slipa och . Slipa efter varje spackling och avlägsna slipdammet. Hur gör snickaren Montering av takgips i ryggåstak. Genom att montera skivorna på detta sätt och genom att spackla över där skivorna möts brukar tätningen bli tillfredsställande utan att man använder fogmassa . Funderar på att bara försöka riva bort remsan och spackla i skarven bättre så man iallafall slipper utbuktningen eller kanske sära upp remsan .

Dessutom ges möjlighet att krysskarva och spackla skivorna istället för att förskjuta och fasa kortkanter vilket underlättar montaget och slutresultatet väsentligt. Sedan är det bara att fasa av kanterna på både skivan och takplattan,skruva upp den nya skivan och spackla i fasningen. Se över ditt tak, undersök ifall det finns några hål eller sprickor som kan behövas spacklas igen. Ett av sovrummen på ovanvåning- liggandes träpanel och takgips kvar att sättas upp sen spackla. Takgipsskiva med fyra försänkta kanter för att kunna monteras med synliga fasade skarvar eller spackla för dolda skarvar.


Skivan är glasfiberförstärkt med ytor . Nu ska jag skruva takgips och sen montera garageport. Nu är det färdigt skruvat för stunden. Men rent generellt använder man inte det i tak utan man nöjer sig med att spackla skarvar med våtrumsspackel och målar med lager . Vi använder en speciell gips som har spackelkant även på kortändarna så att det är lättare för målaren att spackla taken släta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg