onsdag 27 mars 2019

När kan man olja tryckimpregnerat

Ska man bygga en altan eller en trappa, eller annat bygge som är hårt utsatt för väder och vind så är tryckimpregnerat trä det bästa valet. En altan av tryckimpregnerat trä klarar sig bra som den är men kan fräschas upp och bli extra hållbar med vissa knep. När man på våren efter den långa vintern vill vårfixa ute så är det många som börjar med att underhållsolja sin altan eller veranda. Men , när ska man olja den första gången?


Behöver inte tryckimpregnerat staket behandlas? Underhålla tryckimpregnerat ?

I princip kan man lämna ett trädäck obehandlat, men man får räkna med kortare. Ett trädäck eller en altan av tryckimpregnerat virke innebär att det är skyddat. I regel behöver du olja in det på nytt varje år om du vill att det . Skruva ihop den är en sak, men när man ska skydda träet finns både snabba,. En helt ny altan byggd av tryckimpregnerat trä rekommenderar hon att man låter vara i tre.


Om man väljer olja får man behandla varje år. Vilka fällor och fel ska jag undvika? De flesta köper ändå tryckimpregnerat trä i en grön nyans.

Undvik att behandla med olja. Men med regelbunden och korrekt behandling kan trä klara sig nästan hur länge som helst. Träolja är en olja med UVskyd speciellt framtagen för ädelträ som t ex teak och. Frågan om olja på tryckimpregnerat ställdes av Bo Pettersson i Sävsjö. Men tar du hand om det då och då håller trädäcket sig fint i många år.


Tryckimpregnerat trä ska torka minst en säsong innan du behandlar det, oavsett om du väljer olja eller lasyr. Växlande molnighet är bästa vädret. Hur ofta ska man olja in trallen och vilket material behöver inget underhåll?


Har du brunimpregnerad trall och vill behålla färgen så får du olja den med. Dessa kan tvättas eller borstas bort före målning, eller så kan man vänta. Egentligen ska tryckimpregnerat virke, som normalt används i. Men man ska komma i håg att det trä som används till tryckimpregnerat virke oftast är av låg kvalitet. Hennes råd är att olja altanen efter det att den rengjorts. Här får du goda råd för hur du ska får din altan av tryckimpregnerat trä extra snygg till.


Huruvida man ska ytbehandla en altan eller inte beror främst på tycke och smak. Du bör göra ordentligt rent innan du börjar olja trallen in, annars kan. Här visar vi hur du går tillväga när det är dags att olja eller lasera.

För nytt tryckimpregnerat trä gäller att det ska torka minst en säsong före . För att din altan ska hålla sig snygg behöver du underhålla den med jämna. Vi har byggt en altan i tryckimpregnerat trä. Varför ska man använda NTR-impregnerat trä? Har läst om något som man kan behandla trä med ( kan det heta järnvitrol eller liknande) för att . Vill du måla din altan eller ditt staket kan du ytbehandla .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg