onsdag 17 april 2019

Lacka trappa inomhus

Det varierar hur mycket du ska slipa innan du kan lacka , men det är enkelt att testa: Har din trappa varit lackad tidigare bör den slipas matt. Trärens, lut och sedan en bra olja eller wax, så får du behålla trappan i det fina skicket. Synd att lacka en trappa med den fina patinan. Halkskydd i trappa med hjälp av inlackad sand?


Hårdvaxolja eller lack för trappa ? Måla trappa – så får du en färg som skyddar och håller i längden.

Så hur gör man då för att måla sin trappa och se till färgen skyddar och blir hållbar? Man kan även montera nya bakkantslister, om det är en öppen trappa. Att måla en trappa i trä inomhus kräver noggrant underarbete.


Följ våra målartips och råd för hur du målar trappan och får en snyggt och slitstarkt resultat. Din gamla trappa kan bli som ny med lite färg, en trappmatta eller, som här med färdiga plansteg som. En trappa gör mer än att bara ta oss upp och ner.


Den är ofta placerad på ett sätt som ger den en viktig roll i inredningen. Vi visar hur du förbereder och målar en . Läs trappsnickarens tips för att fixa till en gammal trappa !

Måla, lacka eller olja in trappan, beroende på hur den har behandlats tidigare, så . Oavsett om du vill måla, alternativt lacka om delar av trappan, byta ut räcket. Vår trappa ska vara en prydnad där den installeras i såväl hem som offentliga lokaler. En invändig trappa behöver sällan bytas ut även om den nöts hårt. Med slipning och ny färg kan man springa i den många år till. Renovera trappa – måla, lacka eller olja.


Att renovera trappan genom att måla, lacka eller olja om den är det billigare alternativet sett till materialkostnaden, men. När vi flyttade in i vårt hus för ca år sen var vår trappa till övervåningen riktigt snygg och nylackad. Nu är den lite mindre snygg efter år . Det är viktigt att utsatta ställen som trappor behandlas med en riktigt slittålig lack. Det finns både matta och blanka varianter, . Här finner du tips, råd och inspiration för målning av trappor inomhus.


Här hittar du tips om vattenburen bets och lackbets. Lär dig att betsa trä med gör det själv beskrivning. Med åren blir din trappa allt mer sliten. Samtidigt har trender gjort att trappan ses som en viktig del av hemmets inredning.


Sätt värde på din tid och dina pengar . Lämplig både i torra och fuktiga utrymmen. På släta ytor cirka till kvm per liter, en strykning.

Tänk på din trappa som du gör med dina övriga favoritmöbler och ta hand om den på ungefär samma sätt så har du tagit dig en bra bit på väg följ sedan våra . Använder någon klackar inomhus , ett barn kanske använder hårda leksaker eller. Varför inte måla din trappa vit eller lacka den för ett fräscht utseende? Jag har fått i uppdrag att slipa och lacka ektrappor. Jag började renovera min trappa inomhus förra året.


Måla väggar, tak eller golv inomhus - med rätt typ av färg på rätt plats. Här får du tips på hur du ska lacka trägolv. Text och foto: Cathrine Bülow. Tvärtemot vad många tror ska man välja olja och inte lack för utsatta träytor som golv, trappor och köksinredning.


Ska du betsa eller lacka en vägg- eller takpanel, kan det vara lämpligt att göra det innan du sätter upp panelen. Om du arbetar på ett lodrätt föremål, ska du alltid .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg