tisdag 16 april 2019

Virke ek

Med planhyvlat virke kan du tillverka möbler och inredning. Köpa Ädelträ, Teak, Mahohny, Valnöt och Ceder virke till lågpris. Nysågad ek har en syrlig lukt och blir svart vid kontakt med järn. I våra lager finns exempelvis ett komplett sortiment av amerikanskt hårdträ såsom ek , ask, alder, körsbär, lin lönn, ceder, valnöt, poppel och mycket mer.


Ek är ett vackert och användbart träslag som lämpar sig för mer exklusiva snickeriändamål.

Klassat eller oklassat virke ? PLANHYVLAD EK OBEHANDLAD MM från Artikelnummer:. Informationom träslaget ek , användningsområden, egenskaper och tekniska data. Ek är ett tungt, hårt och medelsegt virke bland de svenska träslagen.


Allt virke säljs i önskade mängder från små klossar till flera kubikmeter. G4-planhyvlat virke för invändiga snickerier. Det är bara onödigt att torka ek som ska vara obehandlat i grindar.


Planhyvlat Ek 15x1mm Vergrö.

Bygger man i rått virke så vrider det sig inte heller lika mycket vid torkning, . Vi vänder oss till både privatpersoner och företag och säljer virke av alla dimensioner, från läkt upp till tjocka plankor. Apteringsinstruktion för ek till Kährs. Aptera eken rätt och få ut bästa möjliga betalning för ditt timmer. Kährs söker främst stockar som är 60-m långa och . På grund av bristande brottsbekämpning har skogssektorn i Ryssland kriminaliserats och plundring av värdefulla bestånd av ek , ask, alm och . Virket torkar sedan, i luften eller med människans hjälp ner förbi fibermättnadspunkten, fuktkvot omkring , till ca för lufttorkat virke eller ned till - 10 . Du får tyvärr inte byta eller lämna tillbaka virke. Som virke räknas också ex lister, furugolv och panel.


Anledningen är att trä är ett levande material som är . Vi kan ta ek som det mest extrema exemplet. Fanér av bra kvalitet för inredningar. På sikt rekommenderas även att torkningen av ek sker i ett steg från nysågat virke till. Obehandlat, Behandlat Virke. Måttligt formstabilt vid fuktförändringar.


Ekens virke blir svart vid utsättning för fukt under en längre period. Hyllplan av massiv hyvlad ek.

Formtrappans Ek helstav består av plankor om 20cm utan tvärgående skarvar. Svartek eller sjödränkt ek är en typ av virke som legat sjödränkt eller begravd i jord under en längre period och därför fått en karakteristisk svart . Tanken är att gynna främst ek och att ta bort en del lönn och lind (samt kanske lite asp och björk) som håller sådan grovlek att det borde vara . I virke som beställs som kärnvirke får inte splintved förekomma då den. Av våra inhemska träslag har kärnved av ek bäst naturlig beständighet, medan . Trots det är tillgången på fransk ek mindre än efterfrågan, trots att priset på fransk ek. Amerikansk ekväxer snabbare och kan därför sågas ner för att ge virke till . Limfog av ek för exklusivare hyllplan.


En slarvigt kvistad stock kan tappa flera tusen kronor i värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg