fredag 31 maj 2019

Hur ofta ska man vaxa bilen

Hjälp din bil behålla sin glans showroom med regelbunden vaxning. Men först, räkna ut hur ofta du behöver för att vaxa bilen. Vissa faktorer kommer att berätta . Ska man alltid använda polish innan vaxning ? Givetvis innebär det om folk vet hur man gör iordning en bil att proffsen får mindre att göra, . Var aktsamma med vaxningen, nybils lack ska härdas med tiden.

Om bilen ska hålla sig fin i många år så måste man sköta om den och vaxa. Väljer man istället att lägga ett lackskydd på bilen så slipper man vaxa den,. Det står ofta i instruktionsboken hur du håller efter lacken och vi ger . Jag använder en miljöavfettning och låter den verka på bilen medan jag går.


Samma här, när du inte kan skönja mer vax så applicerar du helt . Motors biltvätts-ABC tar din bil från smutsig lorthög till gnistrande blank pärla i nio steg. Fram med gummistövlar, tvätthink och tålamod. När du drar handen över lacken på din nytvättade bil ska den kännas len .

Och hur ofta som rekomenderas. Hörde att man ska ge f-n i att vaxa en bil som är lackförseglad. Det finns några fallgropar du ska undvika och med rätt tips sparar du tid.


Alla kan tvätta bilen men man måste vara lite försiktig så att det inte. Ur miljösynpunkt är det smartare att vaxa sin bil regelbundet istället. Alkaliska avfettningsmedel innehåller tensider (tvättmedel), vatten och ofta också alkohol. Tvätta, städa och vaxa är väl sättet att få en bil att hålla sig fräsch.


En ny bil automattvättar man absolut inte om man vill att den ska hålla sig snygg. Jag tvättar den för hand varje vecka men man ska väl inte vaxa den varje vecka . Och bästa tipsen för hur du ska undvika dem. Vaxa bilen är tråkigt – men kan vara värt besväret eftersom ny smuts inte fastnar lika lätt.


En vaxad yta stöter bort smuts bättre och du behöver inte tvätta bilen lika ofta. Kan den ena ersätta den andre, eller ska man använda båda? Det som spelar roll på varaktigheten är hur ofta du använder bilen. Och på vintern – är det något man behöver göra för att hålla lacken fin?


FAQ: Polering, Vaxning och Tvätt av bil. Används väldigt ofta på vintern inför tvätt av bilen.

Hur ska man använda en enkeltrissig maskin? Hur ofta ska man polera bilen ? Detta bör man ge gott om tid för att det ska bli så bra som möjligt. Och du ska inte använda avfettningsmedel eller tvätta bilen i direkt solljus. Låt det sedan verka i två till ibland tio minuter, beroende på hur smutsig bil du.


Polera eller vaxa inte på en ny lackerad yta då kan lacken skadas. Biltvätt på vintern är mer sällsynt och därmed utförs ofta en fullständig. Ta bort all smuts och gammalt vax , alltså få en helt ren bil. Har man för bråttom eller inte är säker på hur man ska göra finns det stor risk att man kommer skada bilen.


Den rengör förvisso ingen smutsig lack – men snyggt blir det och. Handen på hjärtat – hur ofta vaxar du bilen ? Du vet hur snygg den kan bli, hur enkelt det är att tvätta efter vaxning. Använd dem därför inte i tron att de ska lösa alla problem som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg