onsdag 15 maj 2019

Plugg porös vägg

Skulle sätta upp en gardingstång hos en släkting igår och det gick rejält åt pipan. Hyllor på extremt porös vägg ? Porös vägg - allt trillar ner! Sätt fast en lös plugg - Viivilla.


Du har borrat hål i väggen för en plugg , men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst.

Plugg behöver du när du ska fästa något med skruv eller spik i t. För tunga montage i porösa material, t. Tips och tix när det gäller rätt pluggar , underlagen och det perfekta avståndet på. När du ska borra i vägg måste du vara försiktig så du inte borrar i elledningar. Avsedd för infästning i porösa ma-. Problemet är att väggen där vi har borrat och pluggat är så otroligt porös att både skruv och plugg nu har rört på sig och juckat upp ett stort hål . Skruv och plugg faller ur väggen, hur är det bäst att fixa detta.


Hyllan rasar ner, vad gör jag för fel?

Vid val av skruv till plugg tänk på att skruven . Där kan du läsa om olika typer av skruv, plugg och kan du se vilken typ av. Jag har slagit upp min plasma på en vägg som är väldigt porös. Huset vi bor i har väggar av lättbetong armerat med vassrör lr dyligt. Men jag skulle hellre gå upp en storlek i plugg för att sedan slå i pluggen . Förstasida Hantverksteknik Flytande plugg. Per Henrik Lundblom visar hur olika typer av plugg fungerar i gipsvägg respektive vägg av betonghålsten.


Väggen är för porös för deras plugg , som sagt den åker rakt ut. Det finns en särskild sorts plugg just för skivor som heter Mollyplugg eller gipsexpander. Vilka plugg och vilken borr du ska använda avgörs av en enda sak – vilket material din vägg består av.


Tursamt nog kan du enkelt avgöra om . Följ alltid grundregeln: Ju tätare betongvägg desto större belastningsförmåga och ju större belastningsförmåga desto mindre plugg. Plugg , anordning som ska fästa i ett hål. Olika plugg används för infästning i olika material.


För montage i lättbetong, leca och andra porösa material. Att behöva borra och plugga innan det är dags att skruva, är vanliga arbetsmoment som tar mycket tid. Plugg och skruv är lämplig för genomsticksmontage i exempelvis stål eller trä för infästning i porösa murmaterial som betonghålsten, håltegel, lättbetong eller .

Ska du hänga tyngre saker på porösa väggar måste du borra och använda lämplig plugg. För fiber- och gipsskivor finns olika typer av plugg som expanderar på . I helgen blev min hatthylla något överbelastad och ramlade ned från väggen. Plötsligt behövde man inte längre borra och plugga i porösa material, vilket givetvis förenklade livet avsevärt. Används när du ska montera en hylla,. En nålspik 35mm För enklare upphängning i vägg , ex tavlor.


MEN om det är en gammal lägenhet med väldigt porösa väggar så kan . Ett smörgåsbord med spikar, krokar, pluggar , skruvar i olika längder,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg