fredag 23 augusti 2019

Fästa bärlina i väggen

Men bärlinan kan du fästa i väggen med franska skruvar, eller 10mm. Inre bärlina mot fasaden, reglarna kommer som det ser ut just nu att . Utmed husgrunden fäster man en bärlina. Fäst bärlinor runt hela konstruktionen och parallellt med väggen. Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna.


Börja med att fästa en regel i väggen på den höjd där du vill lägga trallgolvet.

Detta kräver att du kan fästa regeln i huset. Om det inte är möjligt får du gräva ner plintar även längst in. Bärlina är alltså en kraftig regel som . Martin Timell och familjen en expert komma och fästa jordankare till grunden.


Det räcker med eftersom väggen är så solid. Sprängskiss som visar hur väggen är uppbyggd. Förborra hål i bärlinan där du sedan ska skruva i fransk träskruv för att fästa bärlinan.


Rätt val av infästning för montering av bärlina.

Oavsett vilken fasad du ska fästa bärlinan i, är det viktigt att se till att du förankrar i husets bärande del, t ex i regel. Med en fasad av trä kan du använda huset som stöd för att fästa en bärlina. Om du väljer att sätta bärlinan på en murad vägg , förborrar och pluggar du innan. Vi har materialet, råden och inspirationen till ditt altanbygge!


Instruktion och inspiration till dig som vill bygga en egen altan. VIDEO: Om du ska montera något i en tegelvägg eller betong, som exempelvis en läkt, som här, är det enklast och mest hållbart att använda . Jag ska sätta upp några hyllor, när jag borrade i väggen blev hålen större än jag tänkt mig och det som kom ut . Det är inte svårare att borra och fästa i tegel än i andra hårdbearbetade material,. Hälften av denna last måste tas upp av bärlinan på väggen. När man skall fästa carportens bärlina så skall detta ske utanpå en befintlig brädvägg. Det jag ska göra är att fästa några reglar, som är 45mm tjocka, på en.


Eller ska jag borra regel och vägg , plocka ut spiken ur pluggen, fästa. Efter att du har lagt grunden till din altan med plintar är det dags att sätta reglar, även kallat bärlinorna. När du skall fästa upp någonting på gipsvägg görs detta enklast och säkrast med träskruv i en bakomlig- gande regel.


Bjälkarnas ändar vilar i sin tur på en så kallad primärbalk, även kallad bärlina. Mot väggen fästs bjälkarna med balkskor eller får vila på en . Till lätta och enkla upphängningar som bilder, tavlor etc.

Belastning: Upp till kg (skjuvkraft) Gipskrok. Monteras snabbt och enkelt med några lätta . Använd kilar när du skruvar så att. Altanbjälklaget kan hängas upp mot huset med hjälp av balkskor, . Träskruv 0x100mm ca 30st för att fästa väggen i syllen. Hammare eller slägga för att slå ihop.


Tänk på att försänka eventuella skruvhuvuden, då en extra bärlina ska fästas mot den inre bärlinan. På de platser du inte kommer åt att skruva skruvarna 90 . Ramverk ( bärlina , stödregel) - Däck (trallvirke). Spännvidden mellan stödpunkterna (som vanligtvis är plintar) får inte vara för stor om altanen ska bli stabil. Plasten går att byta om man vill ha mer genomskinligt tak.


Skena för att fästa på vägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg