torsdag 8 augusti 2019

Måla på lackat trägolv

Så jag funderade på att måla golvet i vitt, alltså ovanpå lacken. Måla lackat golv utan att slipa? Här får du bra tips och beskrivning på hur du målar om ett gammalt golv och även hur du gör med målade trägolv som är målat tidigare.


Trägolv i träfärg, oljade, lackade eller hur de än må vara är klassiska. Vi ville måla mitt i vintern och hade ingen möjlighet att utrymma huset . Och man har sparat massor med pengar.

Du behöver inte slipa ditt lackade golv först – om inte lacken krackelerat . Sedan spacklar du och slipar ytterligare en gång, denna gång även lackade kvistar. Om du ska måla ett golv som är lackat måste du slipa det helt matt. Om det är ett brädgolv du ska måla ska du rensa fogarna mycket grundligt, så att du inte . Någon som vet om det går att måla på ett golv som är slipat och sen lackat med vattenbasserat tvåkompone. Här kommer en beskrivning på hur jag gjorde när jag målade golvet. Vårt golv är (eller var iallafall) ett vitoljat askgolv i bredare.


Parkettgolv och tidigare lackade trägolv ska slipas innan målning.

Har du ett målat betonggolv så skrapar du bort all lös färg med en stålborste innan du tvättar. I denna gör-det-själv film om att måla tidigare målat trägolv får du några goda råd om hur du lyckas på det. När du har ett trägolv som börjar se lite slitet ut och skulle behöva lite. Med Alcros golvfärger får du slitstarka golv. Vi har olika varianter beroende på vilket underlag du ska måla på.


Då kan det vara en bra lösning att måla ditt slitna trägolv vitt, grått eller svart med golvfärg. Läs här hur du målar behandlat respektive obehandlat trägolv. Golvet är lackat och antar att det är furu. Hur mycket bör jag slipa det?


Bara rugga upp det eller få bort all lack? Vad för papper bör jag använda . Det finns en yta som ofta glöms bort då det kommer till att måla – golvet. Vi utgår från att det trägolv du ska måla är ett tidigare lackat golv och där du . Arbetsråd för Studio, Entré och Hangar Golvfärg. Tidigare målade och lackade trägolv.


Att måla ett rutigt golv är faktiskt lättare än många tror. Det finns flera delar att ta hänsyn till när du ska måla ett trägolv.

Rengör golvet från smuts och damm. Låt medlet verka några minuter och torka . Frågan är, måste jag slipa bort all . Att förnya ett rum hemma, till exempel genom att måla ditt golv rutigt, är roligt. Om golvet är lackat sedan tidigare måste du slipa det matt så att färgen fäster.


Och högblanka, lackade golv hör inte hemma i äldre inredningar, säger . Om inte vad skulle det kosta (vilda gissningar mottages) att måla ca: 50kvm? Finns det nåt enkelt sätt så. Men då är parketten lackad ! Slipade golv - Slipning av gamla trägolv ruggar upp och förstör den hårda och. Vårt råd är att som alternativ måla trägolven med linoljefärg i en passande kulör. Antar att man måste slipa av lacken först.


Och vad är det för slags färg man använder? Du kan måla tidigare lackade och målade golv utan problem, men vi rekommenderar alltid att du lägger ner extra omsorg på ytor som utsätts för dagligt slitage, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg