torsdag 29 augusti 2019

Smøremembran på gulv

Sentrale produktegenskaper: Polymerbasert membran med pastakonsistens, som benyttes til vanntetting av gulv og vegg i våtrom. Underlaget skal være bæredyktig, stabilt og . Membran legges på gulv av betong eller undergulv av trebaserte bygningsplater med stivhet og . Vanntette sjikt i våtrom er nødvendig for å unngå fuktskader og lekkasjer. I alle våtrom må det derfor legges en vanntett membran på gulv og vegger.

Skal kle igjen teknisk rom med panel, og smøre på med membran på gulv for flislegging. Video fra ADDA Byggkjemi som viser deg flislegging av våtrom. Har tenkt å bruke smøre-membran og prøve å få ned de 10- anbefalte strøk.


Men hvordan er det med det støpte gulvet. Jeg pusser opp et ba og snart er det klart for å smøre på membran. Membran til våtrom finnes som smøremembran eller foliemembran.


Mens foliemembran gjerne legges på gulv i våtrom, blir smøremembran. Mange steder i landet brukes også smøremembran på gulvet , men særlig i Oslo- området er det vanlig med en to millimeter tykk heldekkende .

Membran på gulv skal føres opp som en sokkel på veggen i en høyde på minst cm. Veggmembranen skal igjen overlappe gulvmembranen med cm. Det er ikke nevnt ett ord om membraner på gulv og vegg. Derfor skal gulv og vegger ha tett membran bak. Laticrete Hydro Ban er en helt ny type smøremembran til vanntetting av vegger og gulv i våtrom, terrasser og bassenger før liming av fliser.


Ultipro smøremembran benyttes til vanntetting på alle gulv - og vegg underlag. Løsningen krever ingen smøremembran og badet er klart til flislegging samme dag. Våtromsmembranen er enkel å montere og benyttes både som . Krav til rom som membran legges : Bad og vaskerom skal ha godkjent sluk med klemring, og gulvet tilstrekkelig fall mot sluket. Først smører du et tykt lag flytende membran med en pensel på skjøtene.


Ultipro membran benyttes til vanntetting på alle gulv - og veggunderlag. Er en grå neoprenbasert flytende membran til fuktisolreing av gulv og vegg i våtrom. Gulvavløp og rørgjennomføringer i gulvet tettes med ARDEX slukmansjett og rørmansjett. Gulvavløpet skal være egnet for sammenkobling til smøremembran.


Produktblad for Kvikkflex 2-komponent membran. Tokomponent, elastisk membran. Til gulv og vegg, våtrom og varmegulv.

Pris pr kvadratmeter inkl mva. En slik operasjon med fjerning av fliser på smøremembran er beheftet med stor risiko. VR-membran er en smøremembran beregnet for vanntetting av gulv i våtrom. Kan også brukes på vegg der det er stor fuktbelastning. Mangelfull tilslutning av membran mot sluk eller ved terskel.


Så er det samme prosedyre som sist: To tykke lag med membran. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av. Når en flytende membran herder, legger den seg som en duk over underlaget. Brukes smøremembran på gulv , skal det armeres med en fiberduk som bakes inn.


I våtsoner og tørrsoner i bad brukes smøremembran rett på platene, med fiberremse. Betong, Mur Dette er gode underlag for fliser. Litt usikker på om det kan bli skader på membran selv om man eventuelt legger papp og lignende under. Jeg ville aldri brukt smøremembran på gulv ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg