onsdag 23 december 2015

Måla vägg i trappa

Vi måste tapetsera om väggen i vårat trapphus. Men det är ju såå långt upp till. Hur har ni gjort när ni tapetserar i en trappa ? Kostnad för att måla trappa och väggar ? Vi visar hur du förbereder och målar en trappa på ett sätt som gör att resultatet håller sig fint länge.

Torka rent ytorna och skydda väggen med maskeringstejp. Att måla en trappa i trä inomhus kräver noggrant underarbete. Panelgrund är en vattenburen grundfärg som används på träytor inomhus t ex vägg - och . Här har en ljust citrongul nyans fått pryda trappans vägg.


Om du inte vill måla själva trappan , kan du gärna satsa på en stark färg på väggen bakom! Flexibel trapphusstege för arbete i trappor och platser med ojämn stödyta. Alla ben kan justeras individuellt för stabil placering och säkert .

Här hittar du gör det själv beskrivning om förarbete av väggar innan du sätter i. Lägg brädan på ett av de lägsta fotstegen på trapp -stegen och skjut brädan på . Om du står inför uppgiften att måla en vägg eller byta ut en lampa högt upp i ett. Jag ska måla och tapetsera i trappan hemma i radhuset. Följ våra råd för hur du ger golv, väggar och trappan nytt liv.


Spackla, slipa och måla är sen moment som ger resultatet, den så gott som nya . Måla väggar , tak eller golv inomhus - med rätt typ av färg på rätt plats. Hitta de bästa tipsen för en lyckad målning hos Beckers Färg. Varför inte måla halva väggen utan att tejpa raka linjer?


Vi är väl många som målat en vägg eller en del av med svart skoltavelfärg. Våra väggar upp i trappen är säkert över två meter upp på högsta stället. Var det en speciell stege man kan ha i trapp då eller en vanlig stege . Måla väggen i trappan i en kulör och häng tomma ramar i olika former direkt på . Färgen är avsedd för betongytor, golv såväl som vägg samt ytor av trä eller fiberplattor. Måla trappan med Hagmans Golvfärg 1K.


Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat.

En trappa med dessa förutsättningar kräver alltså att både matta och lim tas bort helt. Ett litet rum med högt i tak, eller en öppen trappa helt i vitt kan lätt få ett. Vi anlitade Målanytt till att spackla våra väggar , måla väggar tak och lister.


Den stora skillnande på trappmålning och ”vanlig målning” av väggar , lister. Det går förstås att ha tycka vad man vill om det, men enklast är att gilla läget och försöka få trappan så snygg som möjligt. Jag har också provat att ställa stege från trappa mot vägg , där den står rysligt stadigt. Du kan måla tidigare lackade och målade golv utan problem, men vi rekommenderar alltid att du lägger ner extra omsorg på ytor som utsätts för dagligt slitage, . Läs om att måla kalkfärg inomhus här!


Något som är en stor del av dess charm är att den åldras naturligt och jämnt på din vägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg