onsdag 15 mars 2017

Konstruksjon av normaler

Når vi konstruerer har vi bare lov til å bruke blyant, passer og linjal. En normal er en linje som står 90° på en annen linje. Vi har allerede lært å konstruere 90° vinkler. Metoden er stort sett den samme:. I dette avsnittet skal vi se på hvordan vi konstruerer forskjellige vinkler og nedfeller normaler.


Konstruksjon av 60° ‎ Konstruksjon av 90° ‎ Halvering av vinkler. Før vi setter i gang med konstruksjoner , er det . Når to linjer danner en vinkel på 90°, sier vi at de står normalt på . I denne videoen viser vi hvordan vi kan konstruere normaler på tre. Unsubscribe from Thomas Kjørsvik. I denne interaktive leksjonen vil du lære om konstruksjon av normaler. Normaler Denne videoen viser hvordan du konstruerer normaler på tre måter: metoder for å konstruere en normal.


Slik gjør du når du skal konstruere normalen til en linje. Video #- Halvering av vinkler + konstruksjon av og grader. Geometri i planet- video - konstruksjon av normaler.


Gitt et punkt P på en linje. Sett passe- ren i punktet P og slå en bue . Tegning og konstruksjon av normaler 4. Hvilke av linjene er normaler til linje l?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg