torsdag 16 mars 2017

Synnerligen grov misshandel

Synnerligen grov misshandel som kan ge fängelse i lägst fem och högst tio år. Exempel på när en misshandel är att anse som synnerligen grov, är när man . Högsta domstolen har belyst gränsdragningen mellan grov och synnerligen grov misshandel. Domstolen finner i det aktuella fallet inte att . Vi har ringa misshandel, misshandel, grov misshandel och synnerligen grov misshandel.

Lite kortfattat kan följande sägas om de olika gradindelningarna. Utvecklingscentrum Göteborg. Ett föräldrapar i Enköping misstänks på sannolika skäl för synnerligen grov misshandel av sin sexåriga dotter. I dag väcks åtal i Uppsala . Nu åtalas en 28-årig man, välkänd av ordningsmakten, för synnerligen grov misshandel.


Minimistraffet är fyra års fängelse, det maximala straffet är tio år. JURIDISKA FAKULTETEN vid Lunds universitet. En utredning av gällande rätt och kritisk granskning av.

Enligt polisen har en man utsatts för en synnerligen grov misshandel på lördagseftermiddagen. En annan man är anhållen misstänkt för brott. Föräldrarna misstänktes inledningsvis för mor men nu har hovrätten dömt pappan till fängelse i fyra år för synnerligen grov misshandel. Pappan i babyfallet är skyldig till synnerligen grov misshandel , anser hovrätten som beslutat att pappan ska genomgå en rättspsykiatrisk . En man i 65-årsåldern åtalas nu för synnerligen grov misshandel , misstänkt för att ha attackerat en sovande man med en trasig glasflaska, samt . Alla artiklar taggade med Försök till synnerligen grov misshandel.


Nu har Gävle tingsrätt meddelat att den 16-åriga flickan döms för synnerligen grov misshandel. Som straff får flickan sluten ungdomsvård i ett år . På måndagen åtalades hennes mamma och styvpappa för synnerligen grov misshandel – åklagaren är övertygad om att de velat bestraffa . Hovrätten ogillar åtalet mot mamman för misshandel och ogillar åtalen mot båda för vållande till annans död. En synnerligen grov misshandel.


Dessbättre ådrog de sig lindriga skador. Syftet har snarare varit att skrämmas än att döda, säger vid . Nu döms han till sex års fängelse – för synnerligen grov misshandel. Den 27- årige mannen är sedan tidigare dömd för misshandel, olaga hot . Trafikolyckor , misshandel och rån – här är helgens blåljusnyheter.

Det par i Enköping som åtalats för att ha orsakat en kraftig nedkylning av en sexårig flicka frias av Uppsala tingsrätt när det gäller synnerligen. Mannen som misstänks ha bragt en kvinna om livet på Ålidhöjd kan häktas på nya grunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg