torsdag 2 augusti 2018

Golvvärme i gammalt hus

Hej Har tänkt att lägga in golvvärme i ett gammalt torp med torpargrund. Törs man göra detta eller är det en dum ide? Golvvärme i ett gammalt hus med torpagrund! Vill lägga golvvärme i källargolv på gammalt hus.


Golvmaterial i hall och badrum med golvvärme i gammalt hus.

Konsten att spara energi i ett gammalt hus. Att installera golvvärme kan vara ett sätt att få sina golv varma och slippa de vägghängda radiatorerna. Så här gjorde jag i en flera hundra år gammat timmerhus : Först bort med det gamla golvet, så täcks stockar och . Vatten, luft eller elslingor?


Kalla golv i äldre hus med torpargrund beror ofta på att fyllningen under golvet har. Att lägga in golvvärme i ett gammalt hus innebär att man ska räkna med att. Tekniken med golvvärme har en begränsad .

Det som gäller för en villaägare som köper ett hus från 80-talet och tidigare är att man kan inte lägga in golvvärme där utan att riskera att få . Vad är era erfarenheter av golvvärme i krypgrund? Håller på att renovera källaren i ett hus vi köpte för några år sedan. Men finns det någon som har lagt in golvvärme i ett gammalt hus och . Väljer du golvvärme för att värma hela huset är rätt inomhustemperatur och god isolering av grunden avgörande för att resultatet ska bli det . Beräkna ungefärligt pris för vattenburen golvvärme ingjuten i betongplatta. Huset läcker värme ut i marken om du inte har en isolerad grund. Huset är i gammalt och delvis bristande skick.


Vilken golvvärme och golvvärmesystem är bäst? Tyvärr så är det svårt att veta hur en gammal betongplatta är gjuten. På ett öppet träbjälklag kan man lägga en glespanel tvärs bjälklaget i vilken man fäster golvvärmeplåtar som man.


Det medför att betongplattan på sikt blir torrare än utan golvvärme. I befintliga hus , med tunn, öppen värmeisolering och golvvärme , är det en uppenbar risk att. Hört att man ska undvika golvvärme i hus med torpargrun pga att det.


Fällorna är många när man ger sig på en gammal huskonstruktion.

Generellt sett är jag tveksam till att ersätta radiatorer med golvvärme i gamla hus. Att bygga nytt badrum i ett gammalt hus kan vara knepigt. Men för att golvvärmen ska fungera bra krävs det att huset. Eftersom huset saknade värmesystem funderade vi på vad vi skulle göra.


Visst kan man gråta över förlorad takhöjd och förstörelse av gammal. Vill inte förstöra fasaden på ett sådant gammalt hus. Läs om konstruktionen platta på mark hos Anticimex. Om ditt hus byggdes före mitten av 80-talet är källargolven troligtvis byggt på detta sätt. Om man bör välja vattenburen golvvärme eller elektrisk golvvärme beror på hur huset ser ut.


Funderar du på att lägga in golvvärme i ditt nya hus ? Eller har du tänkt komplettera ett befintligt värmesystem med denna uppvärmningsform. Oftast väljer man radiatorer pga att skall golvvärme förläggas måste innegolven. När det gäller att montera radiatorer i ett gammalt hus så är det viktigt med en . I gamla stock hus är att bibehålla självdragsventilation ett bra val.


Miljonprogrammets villor är en blandning av gammal och ny teknik. Allt fler hus värms med golvvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg