torsdag 9 augusti 2018

Hvad er en retvinklet trekant

En retvinklet trekant er en trekant hvori ét af de tre hjørner danner en ret vinkel, dvs. Hvad er en retvinklet trekant ? Retvinklet trekant, den rette vinkel markeres tit med en firkant. Når man skal udregne sidernes længde i en retvinklet trekant bruger man Pythagoras sætning.


Vi gennemgår her sætnings anvendelighed samt dens bevis.

Vi ser på definitionen af de trigonometriske funktioner i en retvinklet trekant. Dette er fordi man kan indtegne den retvinklede trekant i . I dette afsnit vil vi mest beskæftige os med trekanter og deres egenskaber. En trekant kaldes for en retvinklet trekant , hvis den indeholder en vinkel på præcis. Derfor har en retvinklet trekant altid to kateter, og de vil altid ligge vinkelret på hinanden.


Figuren viser hvad en katete er. De to kateter er markeret på en .

I en retvinklet trekant er der ALTID én ret vinkel på grader. Hvilken en der hedder hvad , afhænger af hvilken vinkel der arbejdes med. Lær at beregn siderne i en retvinklet trekant ved brug af Pythagoras. For at kunne løse spørgsmålet, skal man gøre sig klart, hvad man vil . Indtast mindst to størrelser. Beregninger i retvinklede trekanter.


Læs om, hvad du kan lære her. Undersøg forhold i ligedannede retvinklede trekanter. De trigonometriske relationer i en retvinklet. Læg mærke til, at bogstaverne i formlerne er baseret på en retvinklet trekant. Vi skal se på, hvordan vi kan beregne sider og vinkler i en retvinklet trekant , hvis nogle af dem er kendt.


Sider og vinkler i en trekant kaldes under ét for stykker i . En sammenhæng, hvor I ofte møder kvadrattal, er i geometri, specielt i forbindelse med retvinklede trekanter og Pythagoras . I retvinklet trekanter kan man bruge nedenstående formler til beregning af vinkler og sider. Udregn den manglende sidelængde i en retvinklet trekant ved hjælp af Pythagoras.

Cosinus se tegningen, eller. Vejledning til beregning af sider og. Og hvad har den betydet for udviklingen af den verden, vi kender i . Tangens (tan) for en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem modstående side (katete) og hosliggende side (katete) . Jeg har en retvinklet trekant , hvor.


Dette forstår jeg ikke rigtig hvad du mener? Man måler vel altid indefra når man taler om en trekant. Når man anvender cosinus, sinus eller tangens i retvinklede trekanter , skal . En trekant med vinkler på , og grader er per definition en retvinklet trekant , fordi en af vinklerne er grader-en ret vinkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg