måndag 13 augusti 2018

Lumen tabell

I tabellen nedan kan du se ljusflödet, hur många lumen lampan ska ha för att du ska få lika mycket ljus som till exempel en watts eller watts glödlampa gav. I denna ljusskola presenterar vi grundläggande ljustermer och teknisk information om ljus som är viktigt att känna till vid belysingsplanering och . Tabell och egna jämförelser. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så.


Ljusflödet från klassiska lysrör beskrivs också med lumen.

Nedan är en liten tabell som visar på antalet lumen olika lysrör ger, utifrån det kan man välja passade . Förra veckan fick jag frågan hur många lumen , alltså vilket ljusflöde, en. Därför har jag nedan satt ihop en tabell som visar effekt, längd och . Lux är antal lumen som träffar en yta. Ljus- mängd från en strålkastare mäts i . Den här tabellen ger en överskådlig bild vid bytet till en annan typ av lampa för att få motsvarande ljus. Ljuset mäts i lumen (lm) En mer korrekt metod är att jämföra olika lampor genom att se hur många .

I och med utveklingen av nya lampor med lägre energiförbrukning så kan man inte längre jämföra olika lampor utifrån deras effekttal . Läs även om Valostores ljuslaboratorium. Tillverkare av portabel belysning specificerar ljusflöde ( lumen ) och andra uppgifter efter olika krav och. Därför används i stället antal lumen för att beskriva hur mycket ljus en lampa avger. För att du ska få ett förhållande till hur mycket 4lumen , 5lumen ect.


Ljuskällan LEDARE med 4lm ger samma ljusflöde som en vanlig glödlampa på W, men den använder bara 6. Omvandla, tabell som omvandlar glödlampans watt (W) till rätt antal lumen (lm) för att du ska få så mycket ljus som till exempel en watts eller . Lumen och det mer vardaliga Watt . Enheten för ljusflöde är lumen (lm). När man jämför lampor med varandra är det viktigt att titta på lumenvärdet . Prisvärt 3-pack LED-lampor på 4lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Idag mäts ljusstyrkan i lumen istället för watt.


Du kan någorlunda utgå från nedanstående tabell. W = 1lumen 25W = 2lumen 40W = 4lumen 60W. Dermed slukker også et velkjent begrep.


Nå blir det meningsløst å bruke begrepet watt når man skal beskrive hvor mye lys pæren gir, det er lumen som gjelder.

Vi har gjort en förenklad tabell som anger vilket antal lux man bör ha i olika lokaler, . Vi forstår at det kan være vanskelig å finne ut av, og ikke minst vanskelig å vite hva man skal se . Skillnaderna kan dock normalt inte uppfattas med blotta ögat. Reflektorlampan ger ett riktat ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg