tisdag 10 mars 2015

Diagonalen i rektangeln abcd

Vi kan se diagonalen som en genväg från hörnet A till hörnet C där det skulle vara längre att gå från A till B till . Mata in de värden som är kända om rektangeln och låt verktyget beräkna övriga värden. Rita rektangeln , och sätt in måtten på sidorna och diagonalen. Forum Högskoleprovet Lösningsförslag provpass uppgift 14.


Hur stor del av arean hos rektangeln KLMN. I en rätvinklig triangel är förhållandet mellan katetrarna 4:6.

Bestäm den största area rektangeln kan ha. Ledning: Låt x vara vinkeln mellan sidan AB och diagonalen AC. Vi behöver nu räkna ut arean av triangeln ACE och jämföra den med arean av den ursprungliga rektangeln ABCD. Triangelns bas är diagonalen AC och dess . informationen är otillräcklig. Punkten E är mittpunkt på sidan CD i rektangeln ABCD.


ABCD är vinkeln A= grader. Klicka här för att få ett mail när någon lämnar ett svar.

Hur lång är diagonalen (d) i en kvadrat med sidan cm? Posta ett nytt svar på frågan, du kan tjäna HP! Eftersom du vet förhållandet mellan sidorna i rektangeln , dvs att den korta sidan.


D informationen är otillräcklig. Diagonalen delar en parallellogram i två kongruenta trianglar. Därför kallas även produkten av två längder för rektangeln.


Beräkna arean av figuren ABCD. Om ena av rektangeln sidor inte är dubbel så lång eller längre som den . Vidare skär diagonalen BD och sträckan CE varandra i punkten P. IL informationen är otillräcklig. Kvantitet II: Halva omkretsen i rektangeln ABCD. Månghörningens area, som ju är lika . Linjen är vinkelrät mot AB enligt figur.


CD i cirkeln är sida i rektangeln CDEF, vars hörn E och F ligga. Tips 1: Hur man hittar diagonalen i en rektangulär parallellpiped En. I rektangeln är alla vinklar räta, 90°.


Rita en diagonal och klipp itu rektangeln längs diagonalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg