torsdag 12 mars 2015

Jakttider råbock

Här ser du snabbt vilka jakttider som gäller under jaktåret och dygnet. Här beskrivs de regler för jakt som gäller för rådjur , dovhjort och mufflon. Vårjakt på råbock är tillåten från den maj till den juni på djur i Uppsala, Västmanlands, Gävleborgs,. Jägareförbundet har fått igenom flera av sina förslag till nya jakttider.


Kolla in lovliga vilt i Jaktjournalens jakttabell månad för månad.

Klicka på tabellerna för att se dem i ett större format. Det blir längre jakttider för flera viltarter från och med juni. Vaktjakt av hjort tillåts från början av september. Jaktsäsongen för hjortdjur har redan börjat. En justering i tidtabeller, jaktlag och förordningar gör det möjligt att . I ett område där många rävar dör så ökar antalet rådjur.


Här hittar du information om årets jakttider , fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

I fråga om djur av nedan angivna arter gäller följande allmänna jakttider , om. Regeringen avslog hälften av de förändringar i jakttider som. Skador nyplanterad barrskog – krav på decimering.


Statlig Utredning skada av vilt. Utökade jakttider för rådjur. Det er Miljødirektoratet som fastsetter jakttidene for de jaktbare viltartene. De allmänna fredningstiderna för vilt har fastställts i § i jaktförordningen. En viltart ska fridlysas för viss tid eller tillsvidare, om det är nödvändigt för . Visa tråd - Ändra jakttider?


Vad jag tänker på nu är datumet 16e augusti för bockjakten (hornbärande rådjur som det heter) - här uppe i Norrbotten är brunsten över vid . Under älgjakten nu i oktober rör sig vilt som älg och rådjur mycket i skog och mark och risken att köra på ett djur ökar. Bengtsheden Erik Lindborg, älgar, rådjur och en hundkarl. Jomala jaktvårdsförening vill ha utökade jakttider , bland annat på rådjur.


I en skrivelse till landskapsregeringen anhåller man om att rådjursjakten ska förlängas . Inte undvikande nu, inte fegt som vanligt, det hade kommit något försiktigt över mannen, han verkade som ett rådjur i jakttider. Naturvårdsverket ska minst en gång vart sjätte år se över de jakttider som regleras i.

Den tredje nyheten är att rullstolsburna jägare slipper ansöka om dispens för att få fälla rådjur och . Se även övriga jakttider för hornbärande rådjur och kid). Jakttiden på grågås förlängs två månader. Centrala kansliet finns på . Får ett VVO införa egna regler?


VILTARTER, OMRÅDE, JAKTTIDER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg