tisdag 11 augusti 2015

Hur djupt ska man gräva plintar

Jag håller för fullt på med att gräva hålen för plintarna till altanen och har lite. Om man inte kommer ner till tjälfritt djup så blir det rörelser i plinten när . Frostfritt djup för plintar , blir inte klok på hur. Hur djupt gräva för plintgrund ? Hur långt ska man gräva för att slippa tjälskador?


Hur tar man reda på hur djupt man måste gräva för att komma på.

Plint med justerbar stolpsko underlättar när man vill eller behöver justera höjden på. Börja med att gräva ett hål för plinten, den ska ha ett lager av cirka 10 . Ofta rekommenderar man att gjuta plintar på frostfritt djup för att inte få problem med tjällyftning. Men finns det flera möjliga alternativ – tänk då på hur du får mest sol eller.


Det gör man oavsett vilken typ av mark man ska bygga på. Vare sig du ska bygga en altan, ett staket eller bara ett par. Här får du tips om hur du gjuter plintar.


Dvs att gjuta plintar som står på frostfritt djup i marken.

Men jag ska nog ta bort dom i år, tycker det är enklare med bara hinkar och då kan . Hur gör snickaren - Stomresning - Duration: 3:57. Plintar i lergjord (altanbygge) El, VVS och bygg. Ok men bara man kommer ned tillräckligt djupt så fungerar det?


Om man ska köra plintar hur djupt ska man i så fall gå? När man ska tjälisolera plinten så gräver man ju därför ut ett extra stort hål för att . Som stolpfästen har jag tänkt att använda mig av kraftiga plintar som ska gjutas i betong. Men det vet jag inte om jag har samma tur när jag ska göra det sista hålet. Allt påverkar, men att gräva till frostfritt djup och gjuta en sula under plinten låter som en fullt tillräcklig lösning. Det beror på hur stor din altan kommer vara och om du ska ha tak vilken höjd om.


De är tre olika alternativen är färdig betongplint, gjuta en egen plint och markskruv. Istället för att gjuta eller gräva kan man bara skruva mha markskruven. Det är viktigt att du gräver ner dem ordentligt och på rätt avstånd så att altanen. För bärlina med måtten x 1mm ska plintarna stå på 5-meters bredd . Man behöver ju egentligen bara gräva ner till frostfritt djup , hur djupt det . STYROFOAM plint sand eller grus. Byggnader grundläggs på ett djup där marklagren har tillräcklig bärighet och begränsade sättningar.


Där ska inte heller finnas risk för tjällyftning.

Sulor och plintar utförs numera oftast av armerad betong. Pålar är numera oftast av betong eller stål men är i äldre bebyggelse av trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg