fredag 28 augusti 2015

Nedgrävd pool bygglov

För att bygga en pool behöver du oftast inget bygglov. Pooler är varken uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov eller de som inte . Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om pool. En pool eller simbassäng är en stor, öppen och oftast konstgjord vattenbehållare, som framförallt syftar till ba.


För helt nedgrävd pool krävs inget bygglov.

Att bygga en pool behöver oftast inte bygglov men i vissa fall kan bygglov , marklov eller en anmälan krävas. Du kan exempelvis behöva söka . Pool – visst vore det härligt att ha en egen pool , eller ett eget spabad i sommar? En nedgrävd markpool är den lyxigaste varianten av pooler.


Kolla med byggnadsnämnden i din kommun ifall bygglov krävs. När behöver du ansöka om marklov och bygglov ? Vilka regler gäller när jag ska bygga en pool på min tomt? För att enbart bygga en pool behöver du vanligtvis inget bygglov.

För en helt nedgrävd pool behövs varken marklov, bygglov eller . Det skulle inte behövas bygglov då den ska vara nedgrävd , hela . Om poolen byggs nära tomtgränsen bör du rådgöra med närmsta granne men du behöver inte bygglov. När du ska bygga en pool bör du ta reda på om den kräver bygglov , marklov eller. Inget bygglov , marklov eller anmälan behövs för en nedgrävd pool som inte . Staket är en lätt avskärmning som är max 1centimeter, bygglov krävs inte, men hör med grannarna om.


Nej, du behöver inte lov för en helt nedgrävd pool. Sök bygglov om du ska bygga ett nytt garage, carport eller förråd som är. En pool är bygglovsbefriad om den är nedgrävd så att poolkanten är i höjd med . Pool eller pooltak som är högre än en meter över marken kräver bygglov.


Du behöver inget bygglov för en nedgrävd pool. En helt nedgrävd pool kräver normalt inte bygglov eller marklov. Vilka handlingar behövs för att ansöka om bygglov ? Måste grannarna tillfrågas när man söker bygglov ? Bygglov krävs inte för nedgrävd pool.


Du är ansvarig för att säkerhetskraven uppfylls.

Det behövs inte bygglov för en helt nedgrävd pool. Om du bygger upp den ovanför marken mer än meter eller har byggnadsverk (trädäck, plank, mur, staket) . Poolen i sig kräver inget bygglov , men beroende på hur du vill att det ska se ut runt din pool kan du ändå behöva ansöka om bygglov , marklov eller göra en . Vanligen kräver en altan inte bygglov , men kontrollera först med kart- och . Däremot kan du behöva lov för åtgärder som följer . Normalt behövs inte bygglov när solcellerna ligger tätt mot taket på en- . För de flesta typer av byggprojekt behöver du söka bygglov eller göra en anmälan, i vissa fall behövs mark- eller rivningslov. Ansök om bygglov Gör en anmälan.


Om du vill bygga ett hus eller göra vissa andra åtgärder måste du i de.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg