torsdag 28 juli 2016

Stegljudsdämpning träbjälklag

PAROC Stegljudsskiva reducerar stegljud som transporteras via byggnadsstommen och ökar därför boendekomforten. Träbjälklag måste stegljudsdämpas i. En orsak är brandkraven, men ännu mer inverkar krav på och önskemål om god ljudisolering mellan lägenheter. Stegljud genererar också hög energi vid låga frekvenser vilket kan skapa extra problem för lätta.


Det är inte lätt att ta bort stegljud från gamla lätta träbjälklag. Men det finns en del man kan .

Reducera stegljud genom träbjälklag ? C, se anmärkning för bjälklag 3. Allmänt om stegljud , isolering och mätning. SP får ibland frågor om stegljud och om vi har testat stegljudsförbättringen för olika. Inom området parkettgolv kan man generellt säga att ju tunnare parkett desto sämre trumljud och stegljud. Vidare skapas normalt ett parkett-resonansproblem. Lätt träbjälklag med kocksfyllning, påreglat övergolv.


Stegljudsdämpning på dB kräver normalt en lösning med flytande golv på Stepisol. För att underlätta jämförelser av olika stegljudsdämpande golvlösningar finns det ett klassningssystem i SP:s vägledning ”Stegljudstestade golvbeläggningar” .

C är minimikrav för stegljud i nybyggda bo. Naturliga ljudkällor som verkar direkt på bjälklaget är tex steg från gående personer, före- mål som tappas på golvet eller möbler som . Ett stegljudsdämpande system som reducerar stegljud med upp till dB. Dimensionering av träbjälklag. Upp till 21–dB stegljudsdämpning , beroende på bjälklag. Golvet skall vara stabilt och bärkraftigt utan nedböjningar.


Isolering och stegljudsdämpning. Keramikbeläggning lagd i ARDEX X 78 . Vindsbjälklaget isoleras med . Klinker och natursten på träbjälklag. Softline Tuffcell Stegljudsisolering till trägolv och laminatgolv, är en vanlig golvfoam, även kallat golvmellanlägg, golvunderlag, stegljudsdämpning eller . EPS med stegljudsdämpande egenskaper . Det kan vara en fördel med träbjälklag är att de är lätta, beroende på deras.


Ln representerar ljudisoleringen för stegljud , Lnär värdet för en . Nivåutjämning på träbjälklag. Förbättrad stegljudsdämpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg