torsdag 28 juli 2016

Konstruksjon av firkant

Når du skal konstruere firkanter , må du som regel først konstruere en trekant. Deretter utvider du den til en firkant. Det betyr at du også kan konstruere trekanter og firkanter og andre figurer.


Firkanter er figurer med fire sider og fire hjørner. Vi setter navn på sidene på samme måte som hos trekanter, altså .

Før vi setter i gang med konstruksjoner , er det viktig å være oppmerksom på en ting. I dette avsnittet vil vi vise hver konstruksjon skritt for skritt. På figuren ser du fem spesialtilfeller av firkanter : Et kvadrat, et rektangel, et parallellogram, en rombe og et trapes.


Forklar med ord hva som kjennetegner . Grunnleggende gjennomgang av konstruksjon av trekanter og firkanter for trinn. I denne videoen går vi fort gjennom noen ting som er spesielt for. Mer sammensatte konstruksjonsoppgaver kan .

Hvordan bruke dette til design og konstruksjon av for eksempel en vifte? Trekant, firkant og femkant i Lego. Overflaten til de platonske legemene er dannet av regulære trekanter, firkanter og femkanter. Alle disse lar seg konstruere ved hjelp av linjal og passer. Innstillinger for konstruksjon.


I matematikken betyr konstruksjon å konstruere linjestykker,. Oppgaven er å konstruere en firkant. Nedenfor viser vi hvordan man kan bruke den til å speile en firkant ! Når vi speiler et objekt om ei linje, lager vi et speilbilde av objektet på den andre sida av linjestykket. Prosedyren bygger på følgende definisjon: Et rektangel er en firkant med en rett.


Dette blir en stiv konstruksjon , en trekant, og det finnes bare EN trekant når alle . Konstruksjon av speiling av firkant om ei linje. Hvilke likheter er det mellom konstruksjon av midtnormal og de. Tegne en linje, stråle og et gitt linjestykke.


AllBiz - Global B2B Marketplace ▻ ALL.

Dei matematiske omgrepa var i sentrum då elevane i 2. Areal av trekanter og firkanter. A igjen for å lukke firkant ABCD. Tegn en firkant ved å bruke andre verktøy enn Mangekant.


Når Peke- ikonet er markert med en blå firkant kan man dra i gliderne og dermed få verdiene . Mens en trekantet konstruksjon er stabil, blir en firkantet konstruksjon fort ustabil. En firkant kan imidlertid bli stabil dersom du setter opp en raje . Der ønsket vi å ha fokus på konstruksjon gjennom. Vinkelsummen i en firkant i elliptisk geometri: større enn 360◦. Muntlig oppgave i tegning og konstruksjon. Vi skal konstruer en firkant ABCD der vi får vite at: diagonalene.


Hvordan konstruere DCE = når vi ikke vet hvor punkt C skal ligge?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg