onsdag 13 juli 2016

Stympad kon formel

En gratistjänst från Mattecentrum. F = πrs, där r är basradien och s längden på konens sida. Ur denna formel är det inte svårt att härleda mantelytan till en stympad kon.


Jag har en presentationsuppgift, och det som jag behöver göra är att härleda en formel för en stympad kon. Jag vet att det är volymen för en .

En kon är en geometrisk kropp som bildas av linjer mellan samtliga punkter på konturen av en plan figur (basytan) och en punkt utanför planet (spetsen, apex). Om basytan har formen av en cirkel och konens spets . Mittmätning underskattar volymen på en stympad kon. I denna formel bör topp- och rotmått liksom dagens viktas med. Men så här kan ju inte världens kon - och trattkonstruktörer arbeta.


Det måste finnas någon formel , eller mall, som förenklar det hela. När den så erhållna skivan (markerad med rött på bilden) roterar, bildas en stympad kon. Om vi använder formeln för en stympad kon för att räkna stockens volym .

Om a och b är relativt prima kommer kommer du att få en formel för. Jag har en stympad rak cirkulär kon , som jag vill klippa upp sidan på och . En rät cirkulär kon har en cirkel som bas och konens topp ligger rakt ovanför bascirkelns centrum. Här kan du använda dig av många olika typer av mått att räkna från och till, allt beroende på vad du behöver. Jag behöver hjälp med en härledning av en stympad kon , vad ska jag.


Stympad pyramid frustum of right cone sub. Uppgift 2: En skål har formen av en stympad kon. Vi kan då uttrycka en formel för svaret. Eftersom stammen smalnar av kommer inte tvärsnitten att få samma area. Här finns en formel för volymen av en stympad kon , som vi säger på matematiska.


Skulle i stället virvelavlösningen styras av skorstenens egensvängningar ( grundtonen). En fylld vattentank har formen av en rak stympad cirkulär kon med . Det finns en formel för att räkna ut volymen av en stympad kon. This app is particularly designed to help students to check out the geometry formulas and easy to . Lösningsförslag: Direkt tillämpning på formel a bpy„x. Vill vi få ett bevis för denna formel , kan vi resonera som följer:.


Mantelytan till en (parallellt) stympad kon (rät cirkulär) med sidan s samt basradierna och blir,.

Man väljer den formel som ger det minsta C p. Proppen är en stympad cirkulär kon. Konen har den nedre och den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg