måndag 11 juli 2016

Fästa stolpar på befintlig altan

Hur fäster man bäst stolpar på en befintlig altan ? Det ska bli en pergola med klätterrosor och senare ev ett tak på en del av altanen. Bästa sättet att fästa räckestolpar till altan ? Bygga altan - Se en video och lär dig konsten -. Ev draglaster du får tar befintliga plintar hand om.

Det jag funderat mest på är hur jag ska fästa stolparna. En fråga, varför räcke om altanen är 2dm hög. En altan kan ha många utseenden och fylla många funktioner och behov.


Innan du fäster bärlinorna i stolparna , kryssmät och kontrollera att alla mått stämmer . Så här bygger du ett nytt staket på befintliga stoplar! Här har vi valt att bygga en altan med en metod som är både enklare och billigare än de . Stolpskor används mest som alternativ till att gräva ner stolpar. Om du har en altan utan uppstickande stolpar för räcket, eller om du vill komplettera med ytterligare stolpar , kan du fästa stolpar på altangolvet med stolphållare .

Att bygga altan är ungefär som att baka en jordgubbstårta. Båda projekten är uppskattade sommarklassiker och inte särskilt komplicerade. I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar, med plasttak över. Bildresultat för bygga altan på plattor.


De befintliga bollpilarna fick vara kvar och gamla syrener blev. Taket över uteplatsen behöver inte täcka hela altanen. Stolparna kan nertill bilda upplag för fram. Behöver du ett vindskydd till altan eller uteplats? Tänk bara på att om du vill ha en hållbar lösning bör vindskyddet fästas i väl förankrade stolpar.


Om du har ett befintligt staket som är för lågt för att fungera som ett bra . Men vill du ha ”snickarglädje” på stolpar och övriga delar så ska. Stupröret ska fästas mot en av stolparna. Markera stolparna på centimeters höjd. Använd vinkelhake och markera på stolparna.


Anpassa staketspjälornas bredd så att de passar mot husets befintliga räcken. Om du ska montera något vid en befintlig anlagd asfalt- eller stenyta så blir.

STOLPSKRUV för montering av stolpar till staket, carport, plank etc. Bild som visar uterum med limträstomme på altan. På trallen som ligger som ” syll” under skjutdörrar och stolpar lägger vi även en plåt. I detta fallet har vi fördelen av att vi kan skjuta upp taket under det befintliga uthänget. I och med att kanalplasten ska tillåtas röra sig är det svårt att fästa denna list på . Förankringsjärnen ska du fästa med murbruk.


Fäst därför en limträbjälke i den befintliga byggnaden. Lägg den bärande limträbjälken över frontens stående stolpar och montera .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg