tisdag 26 juli 2016

Diameter cirkel

Wil je de diameter berekenen van een cirkel die je voor je hebt? Je kunt deze zelf opmeten, maar je kunt deze ook berekenen op het . Als je de straal van de cirkel kent, verdubbel die dan om de diameter te krijgen. De straal is de afstand van het midden van de cirkel tot de rand.


Als je de doorsnede ( diameter ) van een cirkel weet, kun je de omtrek berekenen.

Daarbij speelt het getal pi een belangrijke rol. Het getal pi wordt geschreven . Elke koorde die door het middelpunt van de cirkel gaat, is een middellijn van die . De diameter is de grootste afstand tussen twee punten van een cirkel en. Om de omrek van een cirkel te kunnen berekenen met deze rekenmachine moet je tenminste de diameter of de oppervlakte weten van de cirkel. Voorbeeld Ik heb een cirkel met straal 4. Wat is de omtrek en wat is de oppervlakte .

Bereken de oppervlakte van deze cirkel. Als je zegt dat pi ongeveer gelijk aan is, Dan is de diameter die jij zoekt . Leer hoe we met het getal Pi de straal of de diameter van een cirkel kunnen relateren aan zijn omtrek. Bij cirkels kijken we naar de diameter , of de doorsnede.


In de figuur zie je een cirkel met de diameter. Zoals je ziet loopt de diameter precies door het . Pi is de verhouding tussen de lengte van de diameter van een cirkel en de lengte van de omtrek van dezelfde cirkel. De omtrek van de cirkel is namelijk precies . Hoe kun je de oppervlakte van een cirkel uitrekenen? De verhouding tussen de omtrek van een cirkel en de diameter heet π en is.


Jeff Goldblum als een buitenaards ruimteschip met een diameter van 4. Bart legt het ons uit en geeft. Cirkel oplossen met diameter oppervlakte omtrek. Enkel oppervlakte of diameter of omtrek invullen.


De twee andere zullen berekend worden.

De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar. Complete grote tuin cirkel met een diameter van 3. Gratis af te halen in Apeldoorn. Met het testvoertuig moet in een cirkel met een diameter van m driemaal rechtsom en daarna driemaal linksom worden gereden op een snelheid die een. A Different shop levert vele verschillende acryl cake pops standaarden.


Cirkel , sich reguleeren na den Diameter , waarom . Læs og lær om hvad radius og diameter af en cirkel er og lær at regne på cirkler eller prøv vores interaktive cirkel -tegning. Med denna kalkyl kan du räkna ut arean på en cirkel. Du får också reda på radien, omkretsen och diamterna för samma cirkel i samma veva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg