torsdag 3 september 2015

Fästa bärlina i lättbetong

Hur fäster man en bärlina i betonghålsten? För att vara helt exakt: Fasadplugg LE 10x1mm FZY - För porösa matereal som lättbetong och leca. Att fästa bärlinor i tegelfasader som är bärande, går oftast utan problem.


Putsade fasader är oftast av lättklinker eller lättbetong. Betong är det mest tacksamma materialet att fästa bärlinan i.

Vid infästning av golvregel i bärlina , dra skruven i cirka graders lutning från utsida bärlina mot. Tänkvärt är dock att vissa material som t. Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. Lättbetong är åtskilligt porösare än betong och kräver annan infästningsteknik.


Skruv för montage av reglar upp till mm mot vägg av lättbetong eller lättklinkerblock (typ Lecablock). Skruvens längd och gängning är anpassad för ett bra . Avsedd för montage i porösa material. Svar: Vi har ett par olika plugg som är gjorda för lättbetong.

Vad ska jag använda för att fästa min bärlina ? Byggmaterial med liten tryckstyrka är t. Med UX kan man fästa konsoller, lätta väggskåp, gardinskenor, golv- lister, lampor . Ankarskruven används ofta till att fästa järndetaljer i trä. De minsta spikpluggarna kan bära kilo i lättbetong och cirka kilo i tegelsten. De största kan bära upp till 1kilo i betong.


Det jag ska göra är att fästa några reglar, som är 45mm tjocka, på en betongvägg. Har blivit tipsad att använda spikplugg. Finns det specialskruv eller vad är det bästa för att . Hur gör man för att fästa något i en sån vägg? Pluggar endast ämnade för lättbetong funker inte.


Jag ska bygga altan och vill egentligen veta avståndet mellan plintarna. Jag har sett jättekomplexa excel . Limträ är även vanligt förekommande i. Två exempel på fuktsäkert utförande av . Att välja rätt infästning när du ska bygga en altan är mycket viktigt. Skruv och byggbeslag bör vara av hög kvalitet och ha ett bra kor.

För att studera samverkan mellan hammarband , bärlina och gips . Fästa takstol i hammarband utan stolpe?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg