torsdag 10 september 2015

Klyva bräda på längden

Snickarknep: om kortändarna ler mot dig, så ligger brädorna rätt. Om du ska såga av en spånskiva eller klyva en bräda på längden , händer . Trallen jag ska klyva är 28mm tjock tryckimpregnerad och borde bjuda en. För egen del skulle jag ta cirkeln till en trallbräda i denna längd.


Var (vilket företag) klyva trallvirke på längden ? Klyva diagonalt - vilket verktyg?

Kapa trallvirke på längden ? Bästa verktyget för och klyva lister på längden ? Den är perfekt till långa kapningar och om du skaffar en styrskena, så går . Bordscirkelsågen är en mästare på att klyva långa brädor och skivor. Här visar vi hur det går till – och hur den används till många andra jobb. I fredags påbörjade våra timmermän Fredrik Gustavsson och Örjan Hörlin arbetet med att klyva stockar till golvplank till med hjälp av yxa och . Den är också bra ifall du behöver klyva en bräda på längden i syfte att få en smalare bräda. Sågklingan är en rund skiva direkt monterad på .

Behöver du bara en såg i huset, utan att kunna precisera vad den ska användas till, bör du absolut välja en såg med vilken du både kan klyva och kapa. Spänn fast brädan och lägg strykmåttets kloss stadigt mot brädans långsida. Dra sedan med tryck måttet i virkets längdriktning så att du får en tydlig rits att såga . Bordssåg är dock bäst till längdsågning av brädor och att såga mindre.


Bordssågen duger till att klyva brädor och små skivor, typ meter. Denna video ingår även i Fönsterkurs - Lektion 2. Att klyva med yxa tror jag är omöjligt. Du kan där enkelt ställa in gradantalet efter det mått du tagit och få ett perfekt snitt. Se till att klingan snurrar innan den vidrör brädan där du ska såga, på så sätt . Praktikanten skadade tre fingrar när han skulle klyva en bräda.


Anledningen är att du kan behöva klyva den sista brädan , och då ser det bättre. Använd cirkelsågen för att kapa sista biten på längden invid husväggen om det . SOLOSÁGEN – FRÁN STOCK TILL BRÄDA. Klyv denna diagonalt genom att lägga en 1” hög list under brädans innerkant. Så längden ska nog räcka till. Jag har en rätbräda till hjälp när jag skall klyva skivor, en snabbtving i varje ände och sedan bara att köra.


Jag ska klyva en björkstock till brädor med yxa, slägga och kil.

Men är det längden eller tjockleken på kilen man är ute efter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg