tisdag 8 september 2015

Patinera möbler

Visst krävs det mod att bearbeta sina möbler med slippapper, stålborste och hammare, men rätt utförd ger patineringen både charm och skön . Läs också: Så snickrar du en fin spaljétavla. Läs mer oGör själv måla om möbler DIY. Vackra avskavda möbler i kontrast med den råa betongväggen, antikt bord med mönstermålad. Prova dig fram när du ska patinera.


Med kalkfärg kan du välja mellan att ge väggar och möbler ett nytt utseende eller en patinera sliten look.

Här hittar du olika exempel. Textil , färg, såpa, möbler , inredningsdetaljer, trädgår belysning och mycket annat. Jag har precis köpt en hel uppsättning av matsalsmöbler. Bordsskivan är av mattlackad ek, ramen under och benen är målade i halvblank svart . Vi har köpt en herrgård på landet och därför byter vi ut våra moderna möbler mot gamla som vi vill renovera. Det brukar vara en hel del hemmafixande på semestern, så jag tänkte att jag skulle slänga in ett tips till er som gillar att renovera gamla möbler.


Strunta i att köpa nya möbler. Måla om gamla – du spar tusenlappar och får en ny, kul hobby på köpet.

Det trärena vinner allt större mark. Till och med den tidigare så ratade furun har fått kliva fram i rampljuset igen, mycket tack vare vårt ökade . För den som önskar ett hem i avslappna lantlig stil med en touch av gammal engelsk romantik är shabby chic möbler och inredning ett bra val . Vallentuna, Meddela oss i förväg om du, Kontaktformulär ⇒. Mörkt trä, smutsiga pasteller, och föremål och möbler med patina tillför dramatik och en smula dekadens. Blommönstrade tyger och tapeter i . Passar även på annat såsom speglar och möbler mm.


Den går även att spä ut med lite vatten för en svagare nyans. Se bilder längre ner på dessa. Låt gamla möbler komma till användning igen – och skapa en hemtrevlig. Vill du ge möbeln antikfinish, så kan du patinera den efter lackning eller strykning.


Med färg kan du enkelt förändra och försköna dina möbler och andra inredningsdetaljer. Du lär dig att vaxa och patinera för en antik känsla. Den är lämplig att använda för att patinera dina möbler ovanpå en annan färg, dekorativa detaljer på möbler och för schablonmålning.


Sedan välter du stolen och lägger den med ryggen i våg och upprepar proceduren med ryggbrädorna. Patinera dina möbler shabby . Hör du till dem som då och då vill variera en alltför blankpolerad tillvaro vad gäller dina möbler ?

I så fall kan du med en mycket enkel metod ge lite av ålderns. Snyggt träsnideri som kan användas till mycket, tex. Måla och patinera gärna med Vintage paint.


Venice Lime Paint kan utöver väggar användas till att patinera krukor och betongföremål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg