måndag 19 oktober 2015

Hvordan finder man højden i en stumpvinklet trekant

Højden skal ofte benyttes for at udregne arealet af en vilkårlig trekant, men kan også være brugbar i. Det er tilfældet for to af højderne i en stumpvinklet trekant. Jeg har en stumpvinklet trekant. Hvordan finder man højden i en trekant ? Jeg ville gerne vide, hvordan man finder højden på en trekant , hvis man kun har grundlinjen og arealet tilbage.

Højden af en trekant går vinkelret fra bundlinjen og til spidsen af trekanten. En trekant har altid tre forskellige højder alt efter hvilken af de tre sider, man vælger . Din digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. MatematikFessor hjælper alle i skolen – både elever, lærere og forældre. Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen formel for det. Man betegner tit arealet af en trekant med T (hvis man brugte A ville man nemlig forveksle det med vinkel A).


Man skal være varsom med at bruge sinusrelationerne i stumpvinklede trekanter.

Når vi bruger sinusrelationerne, finder vi altid frem til den spidse vinkel. Her viser jeg, hvordan man finder højden i en trekant. Vi kan anvende sinusrelationerne til at bestemme arealet for en trekant. Vi starter med bevise de ovenstående resultater, når højden h falder udenfor trekanten og til sidst når den falder i selve trekanten. I denne artikel behandler vi arealberegning i den retvinklede trekant.


Da vi nu kender højden h og grundlinjen g, så kan vi indsætte værdierne i formlen for en trekants areal. Vi håber du finder den nyttig – rigtig god fornøjelse. I en stumpvinklet trekant er den ene vinkel stump, dvs. Arealet af en trekant er givet ved en halv højde gange grundlinje, hvor grundlinjen er.


For at udregne arealet i vilkårlige trekanter har man dog brug for andre formler. Vinkler, Polygoner, Parallelle,. Der findes stumpvinklet trekant. Hvis man kender tre stykker - vinkler eller sider - i en trekant , kan man beregne de.


Hvis trekanten er stumpvinklet ,kan højden ligge uden for trekan-. Beregn arealet af hver af de tre trekanter ABC , DEF og GHI.

En person har mÅlt de tal der stÅr pÅ figuren. Vi viser, at højderne er vinkelhalveringslinjer i den trekant , der er udspændt af . C Tegn en stumpvinklet og en retvinklet trekant med samme areal. D Forklar for din makker, hvordan du fandt frem til hvor mange.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg