tisdag 13 oktober 2015

Gjuta plintar djup

Här får du tips om hur du gjuter plintar. När du ska gjuta plintar så gjuter man oftast plintar i så kallade gjutrör. Här kommer vi redogöra för hur du ska tänka när du väljer vilken . Ofta rekommenderar man att gjuta plintar på frostfritt djup för att inte få problem med tjällyftning. Hur djupt detta är varierar på var det är i landet .

Beräkna hur mycket weber grovbetong du behöver för att gjuta en plint i ett rör. Dom är inte på frostfritt djup då jag när. Gjuta nya plintar känns väldigt jobbigt.


Att isolera under plinten borde öka frostfritt djup ? Djup för plintar - hur gör jag? Målet är att plintarna står stadigt och om möjligt når frostfritt djup. Att gjuta plintar på egen hand är inte svårt, tvärtom.


Men det krävs att man är förberedd och vet vad man ska göra.

Men det är inte alltid nödvändigt att gräva ner till frostfritt djup. Seniorbolaget förklarar hur du ska göra föra att gjuta plintar. Unsubscribe from BAUHAUSSverige? Då måste man eventuellt gräva ut och gjuta plintar eller, i vissa fall, lägga plattor.


Gräv ner till frostfritt djup och gjut en platta i botten, den skall fördela trycket . Det går också att gjuta egna plintar ner till frostfritt djup , eller isolera dem. Det är svårt att väga av fem plintar i samma höj men man slipper . Eller måste man betydligt längre ned och gjuta på riktigt? Byggnader grundläggs på ett djup där marklagren har tillräcklig bärighet och begränsade sättningar.


Sulor och plintar utförs numera oftast av armerad betong. Ska du gjuta plintar eller stolpar behöver du. Dvs att gjuta plintar som står på frostfritt djup i marken.


Gräv groparna till frostfritt djup och lägg . För att slippa gräva till Kina så kan man ju precis som nämnts ovan isolera runt plintarna . Allt påverkar, men att gräva till frostfritt djup och gjuta en sula under plinten. Jag hade planerat att sätta enbart två plintar , vid de röda ringarna.

Placera sedan ett vattenpass på plankan och kontrollera att plintarna är i våg. Upprepa denna procedur tills alla plintar kontrollerats och justerats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg