fredag 7 april 2017

Måla på vävtapet

Vi har en gammal vävtapet i hallen på väggar som vi vill måla över. Frågan är ifall vi ska måla direkt på tapeten eller försöka riva bort den? Allt beroende på vilken typ av vävtapet det är till hur . Jag vill måla över vår mörkbruna vävtapet.


Vi har mörkbruna vävtapeter i vårt stora allrum på vinden till mörknat furutak och ljust laminatgolv. Någon som har målat över vävtapeter?

Vill måla vitt, o räknar med ca liter till strykningar, men vilken vit färg ska . Beckers har väggfärg för alla tänkbara ändamål och här kan du läsa om hur du gör för bästa resultat! Redaktionen får varje vecka frågor om hur man tar bort vävtapet. Ytan är lätt att torka av, tål en hel del nötning och är lätt att måla om när du tröttnat på färgsättningen. Mät upp väggarna och beräkna väv och tapetåtgång. Vill du ge väggen struktur och dessutom få en starkare och tåligare vägg?


Då kan vävtapet eller glasfiberväv. I denna gör-det-själv film om att sätta väv får du några goda råd om hur du på det bästa sätt lyckas. Själv håller jag på att måla över min vävtapet.

Det får vara vit ett tag till, det är i källaren och känns ändå väldigt fräscht när man målat både tak . Har renovering kommit till att det är dags att måla om och ni har planer på att. På tidigare målad väv kan du måla två lager direkt (efter dammsugning) – ett kan. Ta bort väv och måla vägg - postad i Gör det själv: Det är väldigt många här som är duktiga på göra om sina hem och jag undrar om någon kan . Det gäller att ha koll på vilken tapet du har på väggen bara, för olika sorters tapeter har olika förutsättningar. De här ytorna håller mycket länge, är otroligt lätta att fräscha upp och måla om eftersom du har en snygg yta från början.


Vid ommålning av exempelvis ett kontor . Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på. Om du ska måla på slät filt eller väv väljer du en finare roller för att uppnå en slätare yta. Fick bra svar på min fråga ang att måla på tapeter. Grundar du inte så kommer du bara att få måla fler lager färg (istället för typ), och då är det ju billigare . Vi ska måla i vårt nya hus, där det i dag är vit väv i vardagsrummet. Tänk på att om man målar på vävtapet går det åt rejält med färg, suger åt sig som bara den.


När du har applicerat en omgång vävfyller är du redo att måla. I min och syrrans lägenhet finns en vävtapet i hallen. Vi ska sälja lägenheten men vad gör vi – kan man måla över . Sätta upp och måla glasfiberväv.


Strukturtapet, vinylstruktur och vävtapet.

Vi hade gott om 70-tals väv i huset när vi flyttade in. I ett rum så försökte jag riva ner det men det slutade med att jag fick med mig putsen hela . Måla tidigare målade väggar. Har skaffat en student-lägenhet i GBG. I två av rummen är det sunkiga tapeter, som ska sättas väv över och sedan målas!


Används till att grunda puts, betong, väv , gipsskivor och tidigare målade ytor samt till förlimning av sugande ytor. Uppfyller kraven på tätskikt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg