onsdag 19 april 2017

Omkreds af vilkårlig trekant

Få hjælp til beregning af omkreds for alle trekanter i Studieportalen. Areal og omkreds af en retvinklet trekant. Din digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. MatematikFessor hjælper alle i skolen – både elever, lærere og forældre.


En trekant , hvor vinkler er navngivet ABC og siderne abc.

Læs om retvinklede trekanter , om Pythagoras og beregn omkreds , areal og ukendte side i. Retvinklet trekant , den rette vinkel markeres tit med en firkant. Vilkårlige trekanter er alle polygoner, der har tre sider og en vinkelsum på 1grader. En vilkårlig trekant er derfor en hvilken som helst trekant, du kan forestille. Der gennemgås rektangel, retvinklet trekant, trekant, parallelogram, trapez og cirkel.


Hvis vi har at gøre med en vilkårlig trekant , så er formlen for arealet den samme. De svarer i alt til halvdelen af cirklens omkreds.

I en vilkårlig trekant ABC gælder: Forholdet mellem længden af en side og sinus til dens modstående vinkel er det samme for alle sider i trekanten. Lær at finde arealet af trekanter. Områder og linjer i og omkring cirklen, samt areal og omkreds af en cirkel - Duration: 9:36. Danmarks førende matematiktræner.


Se merkante resultater med det samme. For at udregne arealet i vilkårlige trekanter har man dog brug for andre . Undersøgelse af ukendte vinkler og sider i trekanten. Find formler til beregning af ligebenet trekant. Arealet af en trekant kan findes som det halve produkt af trekantens omkreds.


I dette afsnit vil vi mest beskæftige os med trekanter og deres egenskaber. Arealet kan beregnes med formlen for arealer af vilkårlige. Cosinus, sinus og tangens i retvinklet trekant. De formler for vilkårlig trekant.


Vi har her en vilkårlig trekant , vi kan, i dette tilfælde, beregne arealet på . I en retvinklet trekant , hvor højden står vinkelret på grundlinien i et af.

Begreber: areal, rumfang, omkreds. Billeder i høj opløsning til print . Først finder man frem til trekantens halve omkreds , som kan findes . Take a look at Udregn Arealet Af Vilkårlige Trekanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg