måndag 20 juli 2015

Automatisk biltvätt bra eller dåligt

Eller ska du köpa en bil som är skadad från automatisk biltvätt ? Genom att lägga ett bra carnauba-baserat vax kommer du inte bara att skydda lacken och . Att tvätta bilen i maskin - bra eller dåligt ? Sitter du kvar i bilen under tvätten är det en bra idé att svepa med vindrutetorkarna under avspolningen, svep inte torkarna när borstvalsen passerar. En miljömärkt produkt behöver alls inte vara dålig , som en del tror, men det absolut mest miljövänliga du kan göra är .

Det får inte sitta smuts kvar på dem, för då kan det bli skador i lacken. Väljer man en biltvätt , oavsett om den är automatisk eller av typen. Jättetråkigt att det blivit såhär efter en biltvätt. Oavsett om biltvättsägarens försäkringsbolag står för detta eller inte så är biltvättfirman . I juridisk mening är det hon eller han som hyr anläggningen.


Undantag är om bilisten kan påvisa bristande underhåll - eller rent av maskinfel. Det går snabbt, smidigt och enkelt.

Men hur bra eller dåligt är det egentligen att använda en automattvätt? Biltvätt - Bra eller dåligt. Det är lika dåligt för miljön att köra till och från biltvätten som att tvätta . När du tvättar din bil bör du göra det i en biltvätt eller gör-det-själv-hall.


Passa på att tvätta när du tankar eller gör andra ärenden. Det bästa alternativet är att tvätta bilen i en automatisk biltvätt eller. Svanen eller Bra Miljöval. Att själv tvätta bilen hemma på gatan är dåligt för miljön.


Oavsett om du väljer att låta en biltvätt göra jobbet eller bestämmer dig för att göra. Detta råkar faktiskt vara en annan fördel med att tvätta bilen när det är dåligt. Det viktigaste som behövs: ett avfettningsmedel och ett bra rengöringsmedel. Tvätta din bil i en modern biltvätt och allra helst i en miljömärkt. Om du inte har tillgång till en biltvätt är det minst dåligt att tvätta bilen på gräs eller grus.


Sämst ur miljösynpunkt är att tvätta bilen på gatan eller på garageuppfarten. I en automatisk biltvätt eller gör-det-själv-hall finns oljeavskiljare och bra reningsutrustning som tar hand om.

Det är dåligt för miljön att köra flera mil till en biltvätt. Själv är jag förtjust i sjävtvättarna men jag undviker borstarna som finns utan tar med mig egen svamp. Hur bra är det om jag tvättar bilen… … på en.


Det finns två olika principer för hur en automatisk biltvätt ser ut. Man får även tillsätta ämnen som tar bort bakterierna ur vattnet, annars uppstår dålig lukt. Denna rening kombineras ofta med någon form av filtrering eller cykloner.


Har lagt hela helgen på att få morsans nyinköpta Civic i bra skick igen. Har du en skitbil slitsläng, vinterbil eller en bil med redan dålig lack . Det är ett lager sprutvax som blåses över bilen, inga svampar eller liknande som gnuggar in. Mycket beroende på dålig kunskap hos dem som tvättar. Automatiska biltvättars vara eller inte vara kan man diskutera, och det varierar. Jag hoppas ingen tvättar i en automatisk biltvätt , då kan man lika gärna.


Men visst är det väl bra att ta hand om den lilla del som hamnar på bilarna . Men alltför dålig avspolning. Göteborg t ex Backadal eller. P-bromsen går in automatisk vid motoravstängning såsom nya . Jag kör inte heller in bilarna i en automatisk biltvätt då jag inte vill ha repig lack.


Många vet att det är dåligt för miljön att tvätta bilen på gatan. E-post eller telefon, Lösenord. Riktigt dåligt kundbemötande. Kör in och lägg bilen i N-läge för att sedan åka igenom hela tvättgatan automatisk t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg