torsdag 30 juli 2015

Gipsankare belastning

Hur hög belastning man kan ha när man fäster i gipsvägg beror dels på antalet gipsskivor, dels på vilken typ av infästning som används. När du monterar ett gipsankare förborrar du i väggen med lämpligt borrstål eller . Vill du montera tyngre saker på din gipsvägg men är orolig för belastningen. Att använda gipsankare är ett bra sätt att möjliggöra montage av saker som vanlig . Valet av skruv beror på en mängd faktorer som t ex material, miljö och belastning.


Lär dig allt om skruvar i Heco Skruvskola.

Att Maxipluggen skulle vara enklare . Expander används i betong och liknande material så det ska du inte använda iaf. Gipsankare används för tyngre infästningar. Molly är bra som sagts tidigare. Förborra i väggen med lämpligt borrstål eller särskilt gipsborr och sätt in ankaret så att taggarna får . Essve erbjuder en rad produkter för gipsinfästning. För att ditt montage ska bli så stabilt och säkert som möjligt.


Läng- den på skruven avgörs av detaljen som ska monteras. För tyngre föremål eller där det förekommer mekanisk belastning måste du sätta.

I taket rekommenderar vi att du använder gipsankare eller expanderplugg. Hittar vippankare på tex Bauhaus, . Gipsankare Duck Foot Den här gipsankaren har en patenterad teknik för gipsinfästning som enkelt och snabbt ger ett starkt och säkert montage i både enkel. En metallexpander enkel ESSVE SAM Metallexpander är avsedd för montering i alla typer av skivmaterial sogips-, spån- och träfiberskivor . Den inbygga borren säkerställer att hålet blir i rätt dimension. ESSVE Duck Foot är en ny patenterad gipsinfästning som enkelt samt snabbt ger ett starkt. Max belastning (säkerhetsfaktor 3).


Exempel på belastningsdiagram . Har haft 43-kilos 42-tummare uppe i nästan år. Belastning , drag: Mini: 10–kg beroende på gipstjocklek och kvalité. Maxi: 10– kg beroende på gipstjocklek och kvalité 65–kg för lättbetong.


En specialtång ser till att den utvidgas helt. I en gipsskivevägg med två lager gips kan skivexpandern med säkerhet klar en belastning på kg. DRIVA gipsankare avsedd för infästning i gipsplattor från mm. Vid dynamisk belastning (ex. vaskar och räcken) ska maximal belastning räknas ut, och en lämplig förstärkning. Det tar bort ännu mer belastning på fästpunkterna i väggen.


Slås direkt in i gipsen, skruva sedan in skruven i pluggen. Minibågfil i förzinkat stål Levereras med .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg