onsdag 15 juli 2015

Gon vinkel

Gon (av gresk γωνία (gōnía), vinkel ) er en enhet for måling av en vinkel i planet, og tilsvarer ⁄4av en full sirkel og dermed ⁄1av en rett vinkel. Gon er en enhet for vinkelmål som i særlig grad brukes innen landmåling. De fleste av oss har lært at en rett vinkel er grader og sirkelen derved 3grader. Noen har funnet ut at det er enklere med en rett vinkel på 1gon , . I det praktiske liv vil ikke observert vinkel stemme nøyaktig med den gitte, slik at . I dette vinduet skal du finne tabell m.

En vinkel består av två vinkelben och en vinkelspets. En nittiogradig vinkel kallas också rät vinkel. Ett varv är därför 4gon och en rät vinkel är 1gon. Med den som utgangspunkt kan en beregne omregningsfaktoren, ρ. Omregning fra rad til gon og omvendt:. Det finns förresten också andra sätt att ange vinkel : streck resp.


Poly betyr mange og gon betyr vinkel. Et drag kan bety en linje eller en terrengformasjon.

Polygondrag er da terminologien som brukes om å bestemme. Referenslinjen alltid N-axel. Alltid i höger varv, medurs, medsols. Vinkel alltid från positiva N-axeln.


Minste tillatte vinkel mellom tre koordinater i xy-planet ( gon ). Alle retninger og vinkler måles i nygrader. Der er 4nygrader i en cirkel, og en ret vinkel er på 1nygrader. Man kan dela upp ordet i tre delar: Tri, som betyder tre.


Gon , som har med vinkel att göra ( vinkel heter gonia på grekiska). Tekst på hensynssone spesifiseres i tegnforklaring. Hvordan kan vi få en vinkel på 90° til å vise 1g. Ett vinkelmått avpassat efter decimal systemet är nygrader ( gon , grade). Tangens (tan) til en spiss vinkel (A ) i rettvinklet trekant er forholdet mellom den motstående kateten (a) og den hosliggende kateten (b) . I lantmäteri anges vinkel i gon.


Kan man räkan med gon på TI-8 och isåfall hur gör man det. Man tackar för alla svaren, vet att gon finns på Casio iaf, undrade bara om . Samsvarende vinkler er like store når det ene vinkelbeinet skjærer to parallelle linjestykker. Følgende Tavle viser Center-Vinklerne og Polygon Vinklerne, samt disses Summer indtil Tolvkanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg