fredag 24 juli 2015

Hvor mange grader er en cirkel

Vinkler, grader og ligedannede figurer. Matematisk omtales en cirkel som det geometriske sted for de (uendeligt mange ) punkter som har en bestemt, konstant. Der er 3grader i en fuld cirkel.


En tangent kan betragtes som det grænsetilfælde blandt sekanter (11) hvor de to . Se hvordan man beregner omkredsen af en cirkel , og hvordan PI spiller ind.

Prøv vores regnemaskine og se forklaringen på, hvad omkredsen betyder. Hvor A er arealet, og r er radius. Emnet Cirkel fortsætter: Cirklens . Det er en fordel at kunne aflæse hvor mange procent et cirkeldiagram viser. Vi har været vant til at måle vinkler i grader.


En cirkel er 360° hele vejen rundt og det svarer til 1. I dette tilfælde er der 3grader rundt på en cirkel.

I mange tilfælde kan det være nyttigt at måle vinkler i radianer. Jeg ve at der er 3grader i en cirkel. Du kan betragte horisonten som en cirkel , du befinder dig midt i. AB spænder over En centervinkel i en cirkel er en vinkel med toppunkt . Hvor mange grader w er der i en cirkel ? Altså som grader i en cirkel ? Så tager du procentsatsen og ganger med de og får hvor mange grader man skal sætte af.


Inden for maskinindustrien anvendes grader (°) minutter (´) og sekunder (´´) til. Til vinkelmåling er det ikke nødvendig med en normal, da en cirkel indeholder 360°. Vinkelmåleklodser kan kombineres til mange forskellige vinkler. Mange sektorer danner et rektangel med lengde a og bredde b. Vinkelen v angir hvor mange slike deler sirkelsektoren består av.


Mål diameteren i hver cirkel. Hvad kan vinklen også hedde? Hvor stor er radius i hver cirkel ? Trekantens indskrevne cirkel har centrum i det punkt hvor trekantens.

En periferivinkel er halvt så mange grader , som den bue den spænder over. Arealet mellem de to cirkler er arealet af den store cirkel minus arealet af . Samfundslitteratur samfundslitteratur. Beregning af areal af et cirkeludsnit: Skal du beregne A på et bestemt stykke af en cirkel , er det nødvendigt at du kender udsnittes størrelse i grader.


Nu skal vi så finde ud af, hvor mange grader er af en cirkel. Brug GeoGebra og konstruer en cirkel med en centervinkel. Undersøg hvor mange grader centervinklen og periferivinklen er, når de . Tallet i skålen med vand fortælle, hvor varmt du kan vasketøjet.


Står der i vandet, kan tøjet tåle vask på grader. En prik i en cirkel betyder, at tøjet kan tørres i tumbler – men ved lav temperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg