fredag 17 juli 2015

Vinklar åk 9

När det gäller vinklar så är detta antagandet att ett helt varv ska vara 3grader. Sedan har man använt sig av detta för att komma fram till massvis av olika . Vi gick då igenom vad en vinkel är och hur vi kan mäta eller rita vinklar , till exempel med hjälp av en gradskiva. Olika sorters vinklar Man mäter vinklar och vridningar i grader, och det hela bygger på att en vridning ett helt varav är 3grader, 360°.


Man ska räkna ut vinkeln x på triangeln.

Och jag förstår verkligen inte hur de tänker här. Har lite problem med en uppgift. Känna igen vinklar och geometriska figurer i planet (2D). Genomgång av vinklar och månghörningar. Innehåll: Vinkelsumma, sidovinklar, vinklar.


Matte med Hamid lektion vinklar , åk 9. Upptäck matten från en ny vinkel. Vi har nämnt vinklar och hörn lite grann förra terminen och svarat på frågor av typen:.

Jag berättar om spetsiga, räta och trubbiga vinklar , visar exempel. Vissa sorters trianglar förekommer ofta och har därför fått egna namn. På UR finns massor av fakta om vinklar , trianglar, fyrhörningar, omkrets och area. Vi arbetar med vinklar och trianglar. Geometriska objekt och dess . Räkna ur omkretsen av figuren.


Sven skall så en gräsmatta på detta område. Hur mycket gräsfrö bör han . För att mäta vinklar använder vi ofta en gradskiva eller ibland en passare. Sabine Louvet får i uppdrag att räkna ut och säkerställa rätt vinkel på en ramp.


Ett av Skolverkets kunskapskrav i matematik för årskurs förklaras: Eleven kan. I kunskapskraven i slutet av årskurs finns ingen direkt beskrivning i . Mät storleken på vinklarna A, B och C genom att använda Verktyg för mätning - Vinkel. Uppskatta, mäta och beräkna vinklar i olika geometriska figurer samt kunna benämningar som trubbig,. Veta vad vertikalvinklar och sidovinklar är för något samt kunna beräkna dessa.


Vi undersöker summan av triangelns vinklar. This clip required Adobe Flash to be.

Exempeluppgifter för delprov B. Bedömningsexempel Matematik årskurs 9. Målen att uppnå för år ligger i grund för bedömningen om du ska få betyget Godkänd. Beräkna omkrets, area och vinklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg