torsdag 3 september 2015

Avklorering av vatten

Före tömning av pooler, spaba etc är det viktigt att vattnet avkloreras om klor har använts som desinfektionsmedel. Miljökraven har blivit tuffare och idag kräver många kommuner att vattnet avkloreras före tömning. Tillsammans med Miljösamverkan Stockholm . Vatten från pooler innehåller ofta höga halter av klor som inte får komma ut i miljön då. Innan tömning av pool måste därför vattnet avkloreras.


Om man tillsätter en knivsudd askorbinsyra per liter vatten avkloreras vattnet omedelbart.

Askorbinsyra är C-vitamin och finns att köpa som . En viktig sak att tänka på är att pool- och bassängvatten som innehåller klor måste avkloreras innan poolen töms. Du kan avklorera vattnet antingen genom att . Vatten från bassänger innehållande klor ska därför alltid avkloreras innan bassängen töms. Finns det någon produkt man kan köpa i sverige som avklorerar. Avklorering kan ske antingen genom att låta vattnet stå ute i solen . I en bok har jag läst att man ska avklorera vattnet innan man häller i det i akvariet, en dag innan vattenbytet.


Då häller jag upp kranvattnet i . Käppala och Stockholm Vatten – vart ska bassängvattnet ta vägen vid tömning?

Avklorerat vatten är ett rent vatten - renare än renat avloppsvatten. Om du bara har tillsatt klor i vattnet , kan du i första hand överväga om poolen. Det är viktigt att tänka på att poolvattnet först måste avkloreras innan tömning. Dessa ämnen kan skada vattenlevande organismer.


Uppsala Vatten får ofta frågan om hur man tömmer mindre bassänger och pooler. När vattnet är avklorerat bör tömning av pooler, spa-ba etc. Den bildas genom reaktion mellan sulfit och svavel i kokande vatten eller.


Som en sista utväg ska du tömma ditt avklorerade vatten ut till spillvattennätet. Vid tömning av poolen får du inte ha högre flöde än vad du kan ha vid påfyllning. Vattnet som används för att fylla poolen kan ha olika ursprung, t. Används även för avklorering av vatten.


System för avklorering av vatten. Vanligtvis används klor som desinfektionsmedel och därför måste vattnet avkloreras. Detta gör du genom att tillsätta kemikalier för avklorering.


Tänk på att det går åt mycket vatten och tar lång tid att fylla upp en pool. Läs mer om problem med vatten och avlopp och om dagvatten. Vattnet bör för säkerhets skull antingen avkloreras alternativt kan du vänta några dagar efter . Genom att tillsätta askorbinsyra i vattnet så avkloreras det omedelbart.


Det finns ett enkelt sätt att bli av med klor i sitt kranvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg