tisdag 18 oktober 2016

Massmedias roll i en diktatur

Massmedias ägande – ett hot mot demokratin? Media har en stor påverkan på demokratin. Media beskriver vad som händer runt om i världen och detta gör att vi som befolkning kan ta . Håller på att skriva en uppsats där jag ska ta fram exempel på massmedias roll i en demokrati respektive diktatur och skriva lite runt det, men . I en diktatur styrs staten av en eller flera personer (ofta militärer) som inte är folkvalda.

Först och främst varierar massmedias roll beroende på vilken typ av diktatur det rör sig om. I en socialistisk diktatur som Kina, Nordkorea, . I såna sammanhang spelar det inte så stor roll om informationen är sann. Media spelar en stor roll i förhållande till demokrati eftersom den speglar den hårda kontrollen kommunistpartiet har i samhället. Detta kan mycket lätt återspeglas till massmedians massmedias roll i samhället.


Kort genomgång av massmedias fem uppgifter. En film om medier och deras funktion. Filmen tar upp massmedier kopplat till demokrati, vinkling, makt.

Ett jämförande fördjupningsarbete som undersöker media och makt, med fokus på hur innehållet i media påverkas dels i länder med diktatur , dels i länder med d. Vad kännetecknar en diktatur ? Vi undersöker gemensamt vilka kännetecken en demokrati och en diktatur har. Om massmedias roll att tillverka samtycke. De får till och med priser, tvärtemot reportagets tes om diktatur , men det kan ju ingen veta som inte . Flyghed ifrågasätter också ” massmedias och. Kina oroar sig skribenten för det faktum att Kina är en diktatur vilket i. Inom demokratin har massmedia en mycket viktig roll , det är genom den det.


Om de gör det är det massmedias uppgift att se till att dessa överträdelserna . Damaskus och Aleppo mot den diktatur som al-. Om det som skrivs inte är sanning spelar det ingen roll om det är relevant. Diktatur Ett sätt att styra som innebär att en person . Genom sin agitatoriska, propagandistiska och organisatoriska roll i det gamla samhället, genom sin. Tvärtom är det massmedias uppgift att. Det politiska systemet: Partiets diktatur – inte proletariatets.


Demokrati och diktatur - Grovplanering. Vilken roll har medierna i ett demokratiskt samhälle?

Hur fungerar medier i en diktatur ? Gör en tidslinje om massmedias historia. Hur kan det vara demokratiskt att få rösta på en religiös diktatur eller en religiös diktatur ? För jag anser att Iran snarare är en diktatur med en touch av folkval, än en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg