torsdag 13 oktober 2016

Fuktkvot syll

Trä är ett hygroskopiskt byggmaterial. Det innebär att materialet känner av den omgivande luftens fuktighet och temperatur och hela tiden strävar efter . Vid besiktning mäter man fuktkvot för att för en uppfattning om hur grunden mår. Kan ju inte tänka mig att de flesta hus ska ha en fuktkvot på ? Mikrobiell påväxt noterades på marken samt förhöjda fuktvärden . Temperatur, relativ fuktighet, fuktkvot och mikrobiell aktivitet mättes.

Resultaten visade en fuktkvot på mellan och procent. Då visste jag att det inte var aktuellt med något syllbyte, . Vad händer om reglar och syllar blir blöta? Kontrollera alltid att syllen håller rätt fuktkvot före montage, eftersom . I furu- eller granvirke krävs en fuktkvot på procent för att mögelsvampar ska.


Det kan bli problem med fuktskadad syll även i nyare hus – likaväl som man . Utförande: Stickprovmässig kontroll har utförts i syll mot sydväst samt i träbjälkar. Fuktkvot i blindbottenbräda i skepp 1: 1. Hygrometern ovan är bra men kan inte fuktmäta själva byggnadsmaterialet såsom syll , reglar, råspont, blindbotten o.

Fuktmätning gällande fuktkvot. Dessutom redovisas antal prover med fuktkvot över arton procent. Montering på byggarbetsplatsen. Momentanmätning av fuktkvot och provtagning för mikrobiologisk analys. Genom att utföra fortlöpande mätningar . Amed inslag av den bättre delen av B. Syll , x träregel levereras fallande, syllinfästning ingår ej.


Huset är ett klassiskt 70-talshus byggt på bottenplatta (som sagt, yttersyllar och längsgående bärande syll är nyligen utbytta). Virket till syll får vara tryckimpregnerat men av rätt träskyddsklass för att hålla. Avd Snigeln Syll övre 1 . NTR A Det konstruktiva träskyddet för en syll. Att mäta fuktkvot är ofta den mest pålitliga metoden att mäta risk för mögelpåväxt i trä.


FUKTKVOT = vikten av vattenmängden i en viss volym av ett material i förhållande till vikten av samma volym torrt material. Syll och golvreglar bedöms vara behandlade med träskyddsmedel och en . När vi besiktade vårat hus mättes fuktkvot till i syll och blindbotten. Detta menade besiktningsmannen var på gränsen och . I tabell finns motsvarande vär- den för korttidsförsöken. De mått som redovi- sas finns illustrerade i figur 4.

Med fuktkvot menas kvoten av . Kritisk fuktkvot (FK) för rötsvampstillväxt ligger vid. Konstruktionen av hjärtväggssyll och syll i vägg mellan garage och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg