fredag 21 oktober 2016

Hvad er vinkelsummen i en trapez

Et trapez er en firkant, altså en figur indenfor geometri med fire sider. Det eneste vi kræver, for at kunne kalde en firkant et trapez , er at mindst to af . Når man en sjælden gang møder betegnelsen trapez i daglig tale, betyder det oftest et trapez som ikke er et parallelogram, på samme måde som et rektangel . Se hvad en ligebenet eller en retvinklet trapez er , og hvordan man beregner højde og areal af en. Cirklen er delt i fire vinkler En cirkel udgør 360°.

En vinkel, der er større end ° kaldes stump. Da en cirkel er 360o vil bordene på den måde kunne stilles i en rundkreds. En trekant har vinkelsummen 180°. Vis, at firkanten er et trapez.


Deretter ser vi på vinkelsummer i firkanter, femkanter og så vilkårlige mangekanter. Til slutt ser vi på hva en regulær mangekant er. Hvor mange grader har en cirkel? Hvordan beregner man arealet af en trapez ?

Kun ét par af siderne er parallelle. Længderne er altid parallelle og det samme med bredden. Hvad karakteriserer en trapez ? B Diskuter med et andet makkerpar, hvad I synes.


RektangelEt rektangel er en firkant, hvor alle fire vinkler er 90°. Procent er et fremmedord for det danske ord: hundrede-dele. Beregn arealet af et trapez , hvor længden af de parallelle sider er henholdsvis 15.


Ord i nærheden plan figur trapez ottekant rombe oktogon parallelogram. Det gælder om at finde ud af, hvad x skal være , så lighedstegnet passer. En firkant kalder man et trapez , når netop to sider er parallelle.


Vinkelsummen i en trekant er 180°. Kan man tegne f lgende trekant: AB=1 AC = BC=4? To af siderne er parallelle. Question: hvad er vinkelsummen af en firkant? Denne undervisningsvideo til matematik er en gennemgang af, hvad der kendetegner en firkant.


Alle cirkler har en diameter og en radius. Tangent, rammer kun et punkt i cirklen.

Trapez , to af siderne er paraelle, hvor de to andre ikke er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg