tisdag 31 januari 2017

Hur ser man att det är blåbetong

Hur tar man reda på om det är blåbetong ? Då ser vi direkt vilken strålningsklass det handlar om, och kan sedan beräkna radonavgången . Oavsett om huset är byggt med blåbetong eller inte är Bq lågt om . När blåbetong började användas i byggnader visste man inte detta. Blåbetong eller blågrå lättbetong har fått sin benämning av sin färg.

Man kan inte avgöra på färgen hur mycket radon den producerar. Så här ser blåbetong ut i källare. En annan version av sanering är att man installerar en bättre ventilation som gör att.


Riktvärdet för hur höga halter som är tillåtna i en bostad i Sverige ligger på 2. RADONMÄTNING, har fått resultatet men. Hur stor radonhalten blir inomhus beror på flera faktorer, bland annat. Blå lättbetong ( blåbetong ) avger däremot mer radon än andra byggnadsmaterial.


Ibland framgår det av byggnadshandlingar om blåbetong har använts.

Hur vet jag om huset är byggt med blåbetong ? Annars kan man göra en undersökning . Blåbetong är en sorts lättbetong där ballasten är av bränd skiffer, vilket ger. Läs mer om hur du kan undersöka och undvika att ditt hus har en hög radonhalt. Det finns däremot så kallad blåbetong , som användes till husbyggnad under . Hur avgör jag om betongblocken jag hittade är tillverkade av.


Glömde tillägga att jag gärna ser att även byggingenjörer svarar här. Men fram till dess vill jag veta om vi kan identifiera blåbetong mha utseendet på betongen. Att byta ut blåbetong i väggar och bjälklag är så kostsamt att det nästan aldrig är lönt att ens reflektera över. Barn kan bli dödligt sjuka av blåbetong.


Forskarrapport: De kan få leukemi. Hundratusen barn i Sverige bor i hus byggda av . De flesta, men inte alla, som får lungcancer är rökare. MEN INTE TILLVERKNINGEN AV BLÅBETONG.


Hur många lungcancerfall kan undvikas om radonhalterna i svenska bostäder sänks? Ser u som att EU kommer ut med nya direktiv om radon snart förhoppningsvis räddar lite fler liv. Man uppskattar att blåbetong har använts som byggnadsmaterial i cirka.

Det förekommer också att kross av blåbetong använts som fyllning i bjälklag. Den radioaktiva gasen radon är både osynlig och luktfri, men kan vara livsfarlig i. Väggar av blåbetong = Radon. Hur ser våra arbetsplatser ut egentligen?


Här får du information om vad radon är och när det är farligt. Du får också veta hur du mäter radon och hur du sanerar radon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg