måndag 16 januari 2017

Måla över lasyrfärg med vit färg

Hej Har fått höra att det inte går så bra att måla med vit färg på laserade fönsterbågar. Har någon form av mörkbrun lasyr. Måla om med täcklasyr eller täckfärg? Kan man måla över slamfärg med oljefärg eller. Här finner du tips, råd och information om hur du går till väga för att måla om din tidigare laserade träpanel.


Men innan du målar med täckfärg måste du förbehandla och grundmåla.

En laserande färg är en färg med låg pigmenthalt. Bindemedlet i en lasyr kan vara linolja, alkyd eller akrylatlatex. Man skiljer normalt mellan . Vi skulle gärna vilja ha dem vita istället. Ni som målar möbler vita , vilken färg använder ni ? Vad heter det när man målar så att ådringarna. Låt färgen spela roll – oavsett kulör - Viivilla.


Alla färgtyper går inte att måla över vilka färger som helst.

I övrigt är lasyr och täcklasyr i grunden en alkydfärg. Ska du måla golvet i tvättstugan bör du se till att färgen står emot vatten och helst en. Man kan inte enbart välja ofärgad lasyr om man vill ha ett bra träskydd.


Det här gör sig än mer gällande när du ska måla om en tidigare laserad yta som ofta blir mörkare än tänkt. Grundmåla hela fasaden med System Grundfärg, gul eller vit , beroende på slutkulör. Dags att måla fasaden – men med vad? Den stora skillnaden mot en lasyr är att kulören helt bestäms av färgen.


Typ av färg , material, vad du behöver tänka på - här hittar du svaret på allt! Träets kulör täcks helt över. Nu blir ytan vit och fin igen och vi slapp måla , åtminstone i år!


Börja med att se över husets takavvattningssystem. Använder man lasyr ser man träets struktur bättre, alltså en tydligare känsla för att det är en träfasad. Vi har de i taket i stugan i fjällen! Kvistlack stryker du endast på kvistarna å sen målar med vanlig färg över. Hur vet man vilken färg det varit innan och vad ska man måla med.


Funderar på att måla ett nytt trätak med lasyr bör man isf shellacka alla kvistar före? Perfekt Täcklasyr är en täckande lasyr avsedd för ny- och ommålning av träfasader och snickerier .

Så undviker du fula fläckar från kvistar! Ofta när man målar på trä så kommer det efter ett tag fläckar på ytan. Runda, gulbruna fläckar från kvistar i träet. Matt linoljefärg Vit Från 95. Så målar man bl a björkådring och så målar man mahognyådring.


Utomhus är lasyr inte någon bra färg , genom att solens ultravioletta ljus lätt når in i träet och. Stryk ut lasyrfärgen över den grundmålade ytan. Lasyrfärger är transparenta för.


En obehandlad träfasad kan skifta från vitt till svart. De innehåller ofta vaxer vilket gör att träoljade ytor inte är lämpliga att måla över med färg. När du ska skydda dina snickerier ska du bestämma dig för om du ska måla med utomhusfärg som är vatten- eller oljebaserad. Ta reda på vad du ska välja till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg