fredag 13 januari 2017

Kalla golv platta på mark

Platta på mark - riskkonstruktion? Då är det sannolikt att ditt golv är. Det är gjuten platta på mark eller vad det kallas ,sula kanske?


Betongplatta på mark som saknar underliggande termisk isolering, är en känd. Gjutningsarbete i en betongplatta på mark. Därför vill de allra flesta som har ett hus på betongplatta kunna isolera golvet.

Sep För dig som har en platta på mark idag men den är oisolera eller dåligt. May En oisolerad betongplatta har ofta en eller flera av nedanstående problem. Isolera mot kalla golv och hög driftskostnad. Apr Skadeutredaren Hans Elfner varnar för golvvärmen. Folk köper hus med källare och med platta på mark och så har man läst att det är perfekt . Enkla och lättfattliga beskrivningar av olika fuktproblem i golv och platta på mark , vad de kan bero på och hur du åtgärdar dem.


Golv med underliggande värmeisolering. Byggfukten i en platta med överliggande isolering har mycket svårt att torka ut eftersom den ligger kallt.

Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv. Kylan letade sig under golvet med kalla golv och stora värmeförluster som följd. Många lite äldre hus är byggda med s. För att åtgärda kalla och hårda betonggolv kan du tilläggsisolera ovanpå golvet.


EPS som isolering under platta på mark. Flytande golv på platta på mark utan underliggande vär- meisolering. Resultatet blev kalla golv och fuktskador på golvets.


Utan underliggande isolering är risken stor att platta på mark för med sig fukt,. Vi hade ingen aning om att betongplatta ger svinkalla golv , utan säljarna sa att dom klarat sig fint . Vi har bara hört bra saker om platta på mark. I ett golv med platta på mark kan fuktförhållandena förändras till det sämre på många. Detta ger kalla men torra golv.


Om golvbjälklaget ligger i marken kallas det för en mullbänksgrund. Det som vi till vardags kallar ” golv ” består egentligen av flera lager. Betonggolv av typen platta-på-mark påverkas av den fukt som finns.


Bergo Flooring läggs flytande på befintligt golv utan lim, skruv eller spik. Så här har våra kunder löst sina problem med kalla , fuktiga och tråkiga golv.

Mar Det finns få saker som är så obekväma som riktigt kalla golv , och få saker. Det förekom att trä göts in i betongen för att fästa golvreglar och vägg syllar i . Den andra orsaken till skador är att man vintertid har upplevt golvet som kallt , . System Platon Golv skyddar övergolvet mot fukten i marken och kan. Golv - och grundkonstruktion på de flesta husen utfördes med platta på mark med överliggande isolering. Källa : SISAB - Skolfastigheter i Stockholm AB) .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg