tisdag 30 januari 2018

Älg recept

Bjud dina gäster på lyxigt älgkött lagat med ett av dessa recept på älg. Här samlar vi alla våra gamla och nya recept med älg. Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg.


Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan. Under hösten är det många som vill tillaga älg.

Söker du inspiration inför matlagningen? Då har du hittat rätt, här är alla våra recept med älg , ta en titt! Laga mustiga middagar med älgkött. Perfekt att bjuda på till helgmiddagen, när du får gäster eller varför inte till nyår?


Vad sägs som en älgburgare, en älggryta eller en klassisk älgstek? Här är fyra recept med älgkött. Det finns så mycket gott att laga av älgkött – saftiga biffar, tjälknöl, köttbullar eller kanske en pizza med älgfilé?

Här hittar du alla våra läckra recept på älg. I januari i år delade PJämtland ett recept på pulled älg , ett långkok i ugn. Sedan dess har artikeln puttrat på och är nu mest läst på deras . Fungerar även som sällskapsdryck vid ”after hunt”.


Tärna kött och lägg det i en bunke. Krydda det med curry, peppar, salt och paprikapulver. Värm upp vattnet och lös upp . Denna sida bör delas upp i separata recept. Torkat Älgkött: Gnid en ca fem centimeter tjock köttskiva med rikligt grovsalt.


Ola från Gnarp i Hälsinglan låter matlagningen ta tid. Han visar med sitt traditionella recept , långkok på älg och rotmos, att det inte behöver . Mustig gryta med älg och öl. Grytan med älgkött är god att laga med nötkött också.


En klassiker som sköter sig själv under många timmar i ugn. Lövtinan skivor av älg smakar gott i sällskap med inlagda rotskaer och sherrymarinerad ost.

Carpaccio på älg med tillbehör. Nu tänker jag prova detta recept. Jag heter Madeleine och ligger bakom Landleys kök som idag är en av Sveriges största matbloggar.


Här bjuder jag på goda recept , mat- . Njut av en god och smakrik måltid som tar dig 90min att tillaga. Lär dig hur man gör Älg - och kantarellgryta på ett smart sätt. Laga en stek av älg med tillägg cabinatery. Goda, lättlagade recept för vardag, fest och andra tillfällen.


Våra recept är alltid provlagade i Arla Köket för att garantera ett gott resultat. Recept på härlig rostbiff av älg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg