måndag 15 januari 2018

Tvätta ny bil i biltvätt

Tyvärr är torkningsmomentet ofta eftersatt i svenska biltvättar. Jag har ett par frågor angående hur man skall tvätta bilen när man just har handlat en helt ny bil som inte rullat 1km. Tvättar ni i automatisk biltvätt ? Hur illa är det att automattvätta sin bil ? Sveriges Volvoforum - jagrullar.

Jag har en ny C3 och man säger ju att man inte skall automattvätta nya bilar direkt. Själv började jag automat tvätta bilen efter ett halvår, då det känns både. För första gången lycklig (men fattig) ägare till en ny bil. Börjar bli dags för första tvätten.


Biltvätt sliter ut lacken på bilen gradvis genom att borstarna på en biltvätt roterar över lacken fram och tillbaka. Har du en svart eller mörk bil har du säkert sett . Det är en teknisk omöjlighet att de nya borstar som används i dag skulle kunna repa bilen , säger Peter Wallin som levererar biltvättar över hela .

Du kan och får använda avfettning efter detta och ja du kan köra bilen i biltvätt. Men skulle ändå rekommendera att . Det finns idag ett stort antal biltvättar där man kan tvätta bilen borstlöst. På senare tid har det blivit populärt med en ny typ av borstar - Carlite. Ny -bilarna ser förskräckliga ut när dom kommer till återförsäljare. Du spar på lacken och får en lättare bil att tvätta.


Det är därför viktigt att tvätta bilen regelbundet, gärna en gång i månaden. Hemligheten bakom en grundlig biltvätt stavas – grundarbete. Vaxa bilen är tråkigt – men kan vara värt besväret eftersom ny smuts . Biltvätt Är det helt förkastligt att tvätta en månader gammal bil i automatisk biltvätt ? Hare du en mörk bil kommer borstarna, nya eller gamla att ge synliga små . Dags att få din käraste ägodel bilen att skina som solen. Nu är vintern slut ( förhoppningsvis) och nyttan av en biltvätt håller i sig längre.


Fyll en av dem med rent vatten och använd den för att tvätta av din svamp mellan. Kanske det absolut enklaste och snabbaste sättet att få bilen ren och fin. Stationer med utbudet Biltvätt erbjuder de traditionella programmen och stationer med Biltvätt Premium erbjuder de nya.

En av grunderna är att tvätta bilen i skuggan, tvättar vi bilen i solljus så. Har precis fått hem min första sprillans nya bil efter att ha haft ett par. Bättre att tvätta i biltvätt på macken än stå i hallen och slabba med hink . Det bästa för miljön är att tvätta bilen i en automattvätt eller för hand på en tvättplats. Vi har testat det nya sättet att tvätta bilen – med ånga.


Under en biltvätt med ånga går det i stället åt ungefär fem liter. För bästa tvättresultat bör du alltid använda en ny eller helt ren svamp .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg