fredag 9 februari 2018

Beräkna kabelarea 12v

Vilken tjocklek på kablen ska man ha? Det kan du räkna ut nedanför. Kalkylatorn räknar fram minsta kabelarea med högst volts spänningsfall vid volt (volt vid volt).


Tabell för beräkning av kabelareor. Valet av kabel är viktigt för att din solcellsanläggning skall fungera optimalt. Kabeln som går från solcellspanelen till .

Använd vår kabelkalkylator för att beräkna rekommenderad tjocklek på kabeln. Information om batteri, kabeltyp och kabellängd. För rekommenderad säkring och kabelarea se tabeller.


Har ju muttrat dit en växelströmmare som ger 65A i sina bästa stunder på MF135. Här nedan går jag igenom lite bra tips för vad du behöver för kabeldimensioner mm. I vårat exempel har vi ett system me. Väcker en gammal fråga som ingen besvarat hittills: Om du har mmkabel vilken formel använder du för att få att det ska vara 10A säkring.


Som topic säjer, jag har en 12v elmotor på 630w och kablarna behöver vara ca meter. Beräkna kabelarea Övrig hemelektronik.

Duger nomogrammen att beräkna kabelarea efter eller ska man konstant välja minst en. Samtliga formler ovan är som jag förstått det för 12V. Watt: Volt: (Effektiv-värde).


Kabellängd: (Från spänningskälla till apparat). Resultat: volt per meter kabel. Här hittar du en tabell för beräkning av kabelarea. Din 160W solpanel ger som mest ampere. Om kabeln ska vara meter så behöver du en 10mm2- kabel.


Normalt använder jag den här för att beräkna kabelarea. Den minsta kabelarean den föreslår är mm² oavsett hur liten strömmen är, man . Man kan aldrig dra en för ”grov” kabel. Exempel: Ett slutsteg med effekt på . Jag skulle behöva en formel för att räkna ut minsta kabelarea där kända värden är spänning, last, maximalt önskat spänningsfall samt material . Man brukar acceptera ett spänningsfall på - 5V för 12V DC och - 1V för 24V DC. Spänningen är Volt och strömmen är 10Ampere.


Kan man räkna ut hur många ampere en kabel tål beroende på kabelns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg